Cold Blood

Kiss & Cry
di 11 jan ’22 20:00 - 21:30
Een optisch spel dat doet denken aan de verwonderingen uit onze kindertijd
di 11 jan ’22
20:00 - 21:30
  • di 11 jan ’22
    20:00 - 21:30
    Hertog Jan Zaal
    Geannuleerd

Een fabelachtige reis naar het hart van het oneindig subtiele. Filmmaker Jaco van Dormael en choreografe Michèle Anne De Mey maken live voor je ogen een film. De zaallichten doven. De camera draait. Actie! Vingers dartelen door een wonderlijk miniatuurdecor, camera’s zweven en dansen mee, een stem vertelt.

Een vliegtuigreis, een woud in de mist, zeven plotse overlijdens. Wanneer ze hun laatste adem uitblazen, verwachten de personages hun leven voor hun ogen te zien voorbijflitsen. Maar dat is niet wat er gebeurt. Er blijft maar één onverwacht beeld over. Even grillig als een dagdroom vertolkt Cold Blood deze levens in een gehypnotiseerd verhaal met een wel heel bijzondere humor. Luchtig viert het leven zijn laatste momenten van geluk. 

Is er een leven vóór de dood? lijkt Cold Blood ons te vragen. Het antwoord ligt in deze handen die je ziet dartelen, in deze virtuoze vingers die zich vastklampen aan het leven en het schijnsel van de projectoren. Het collectief Kiss & Cry, aangevoerd door Michèle-Anne de Mey en Jaco Van Dormael, creëert opnieuw een cinematografische filmset op een podium, waar live kleine wereldjes worden gefilmd. Cold Blood neemt ons mee naar de achterkant van het decor, die een wereld onthult waar de illusie ongehinderd te zien is. Een optisch spel dat doet denken aan de verwonderingen uit onze kindertijd.

Coronatoegangsbewijs

Voor je bezoek aan de voorstelling heb je een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs nodig. 

Meer informatie over alle coronamaatregelen