Hebriana

Het Nationale Theater
wo 22 dec ’21 19:30 - 21:45
Een eigenzinnig familieportret
wo 22 dec ’21
19:30 - 21:45
  • wo 22 dec ’21
    19:30 - 21:45
    Philipszaal
    Geannuleerd

In Hebriana loopt een zomerse familiereünie uit op een zelfonderzoek van een familie op drift. In dit gezin valt het nodige uit te vechten en dat gebeurt vanavond ook.

Drie zussen komen na de dood van hun vader samen in het familiehuis aan de Zweedse kust. Met hun moeder, partners en de aangewaaide gast Axel vieren ze daar Midzomer. Naarmate de avond vordert en de zon maar niet ondergaat, komen sluimerende relatieproblemen, onderdrukte verlangens en existentiële wanhoop steeds meer aan het licht. Heeft de jongste zus Hebriana, de stille buitenstaander, wél het antwoord op de vraag: hoe in deze wereld te leven?

Hebriana speelt zich af in het jaar 1986. Het jaar waarin de wereld werd opgeschud door de catastrofe in Tsjernobyl en de politieke moord op de Zweedse premier Olof Palme. Op meesterlijke wijze vertaalt schrijver Lars Norén de ecologische, politieke en maatschappelijke wanhoop van die tijd in dit familiedrama, waarin de spanningen tot een kookpunt oplopen en wegkijken niet langer een optie is.

Vorig jaar maakte regisseur Erik Whien de succesvolle voorstellingen Sea Wall en De Zaak Shell. Acteur Emmanuel Ohene Boafo won de Louis d’Or voor zijn rol in Sea Wall en Jaap Spijkers de Arlecchino voor zijn rol in De Zaak Shell. Met Hebriana regisseert Whien zijn eerste ‘grote zaal’ voorstelling bij Het Nationale Theater.

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is deze voorstelling definitief geannuleerd. 

“Fraai avondje ‘familieverhoudingen’ met puike acteurs.”

Trouw

Credits

Tekst Lars Norén Vertaling Karst Woudstra Regie Erik Whien Spel Soumaya Ahouaoui,Jacqueline Blom, Hein van der Heijden, Keja Klaasje Kwestro, Mark Rietman, Betty Schuurman, Joris Smit e.a. 

Coronatoegangsbewijs

Voor je bezoek aan de voorstelling heb je een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs nodig. 

Meer informatie over alle coronamaatregelen