Annaleen Louwes

Revolutionairy Road

Theater Rotterdam
do 16 dec ’21 20:30 - 22:15
Over de diepste onvolkomenheden van de mens
do 16 dec ’21
20:30 - 22:15
  • do 16 dec ’21
    20:30 - 22:15
    Philipszaal
    Geweest

Erik Whiens Revolutionary Road is de eerste toneelbewerking van het wereldberoemde boek. Een voorstelling over de diepste onvolkomenheden van de mens. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen.

Op meedogenloze wijze fileert Revolutionary Road de droom van het gelukkige gezinsleven. Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijk van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar. Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Maar het besluit om een nieuw leven te beginnen, heeft meer gevolgen dan verwacht.

Met zijn indringende gevoel voor psychologie kruipt Richard Yates in de hoofden van zijn personages, wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. Zijn veelgeprezen roman Revolutionary Road wordt door velen gezien als een moderne klassieker. Erik Whiens versie zindert en kruipt onder de huid, met indrukwekkend spel van topacteurs Jacob Derwig, Teun Luijckx, Alejandra Theus en Jacqueline Blom.

Ten gevolge van de aangescherpte corona maatregelen is deze voorstelling definitief geannuleerd. 

“Uitblinkende acteurs dragen knappe toneelversie.”

NRC

Credits

Tekst Richard Yates Bewerking Jacob Derwig Regie Erik Whien Spel Jacob Derwig, Teun Luijkx, Malou Gorter, Alejandra Theus