Krista van der Niet

De Bastaard

Het Zuidelijk Toneel / Nieuwe Helden
do 11 nov ’21 20:30
do 11 nov ’21
20:30
  • do 11 nov ’21
    20:30
    Locatie: Natlab (Kastanjelaan 500, Eindhoven)

Ahmet is wereldbekend als fotograaf en was fotograaf des Vaderlands, en documentairemaker. Rashif is schrijver, acteur en de man met de mooiste stem van Vlaanderen. Zij brengen een live roadmovie waarin slam poetry, film, proza en vertelling elkaar afwisselen.

Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom komt uit de Vlaamse Kempenklei, mijn Y-chromosoom uit het mulle Atlaszand.” Aan het woord is Rashif El Kaoui. Samen met Ahmet Polat reconstrueren zij de route van Rashifs vader, die vanuit Marokko naar België reisde en uiteindelijk stierf in Zuid-Frankrijk. Een terugkeer naar een vader die hij amper heeft gekend. Ahmet gelooft dat een reis de beste stap zou zijn voor Rashif, om het bloed te begrijpen dat door hem vloeit. De reis vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in een wereld waarin zij als ‘bastaards’ niet gewild zijn.

Ahmet is wereldbekend als fotograaf en was fotograaf des Vaderlands, en documentairemaker. Rashif is schrijver, acteur en de man met de mooiste stem van Vlaanderen. Het resultaat: een roadmovie waarin slam poetry, film, proza en vertelling elkaar afwisselen. Bastaard, een alternatieve avond voor hen geobsedeerd door zuiverheid. 

Onderdeel van
Programma in Natlab

Credits

Tekst. video en spel: Rashif El Kaoui en Ahmet Polat | Artistiek advies: Piet Menu | Eindregie: Lucas de Man

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info