How it Ends

Jelena Kostić
do 7 okt ’21 20:30
do 7 okt ’21
20:30
  • do 7 okt ’21
    20:30
    Locatie: Natlab (Kastanjelaan 500, Eindhoven)

Volharden, vallen, opstaan, opnieuw beginnen en soms ook opgeven. Jelena Kostić sprak voor HOW IT ENDS met professionele atleten, dansers en met vrouwen in topfuncties. Hun concrete, persoonlijke verhalen vormden de motor voor een voorstelling waarin dans, free running en een vleugje Domino Day samenkomen

Twee dansers staan op het speelveld. Ze hebben ieder een duidelijk doel voor ogen, maar de weg ernaartoe is gevuld met obstakels, zowel fysiek als mentaal. HOW IT ENDS is een aangrijpende voorstelling over het omgaan met obstakels, over de noodzaak van flexibiliteit, doorzettingsvermogen en samenwerking. 

De dansers krijgen in HOW IT ENDS niet alleen met elkaar te maken, maar ook met een decor vol levensgrote dominostenen. Hiermee brengt de Nederlands-Servische choreograaf Jelena Kostić de spontaniteit en de grilligheid van het leven naar de dansvloer. In de meest letterlijke zin van het woord werpen de blokken, met hun onvoorspelbare gedrag, obstakels op.

FREE RUNNING
Jelena Kostić gebruikt het lichaam als ultiem vertelinstrument in een doorleefde danstaal vol contrasten en emoties. Voor de danstaal van HOW IT ENDS liet ze zich inspireren door free running, een genre binnen de urban dance waarin de dansers zich verhouden tot verschillende obstakels en omgevingselementen.

Onderdeel van
Programma in Natlab

Credits

Choreografie – Jelena Kostić | Dansers – Noëmi Wagner, Blazej Jasinski | Dramaturgisch en artistiek advies, conceptontwikkeling – Lou Cope | Artistiek advies & repetitor – Judit Ruiz Onandi & Thomas Falk| Componist – Dyane Donck| Decorontwerp – Ascon de Nijs | Lichtontwerp – Dominique Pollet | Kostuumontwerp – Biljana Grgur

Met steun van: Gemeente Tilburg, Provincie Noord-Brabant, FPK, BNG Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info