Amélie de Musical

Morssinkhof Terra Theaterproducties
do 12 mei ’22 20:00 - 22:30
Beleef het verhaal van de dromerige Amélie
do 12 mei ’22
20:00 - 22:30
  • do 12 mei ’22
    20:00 - 22:30
    Pauze 21:00
    Hertog Jan Zaal

De romantische en fantasievolle film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain is nu voor het eerst in Nederland te zien als musical, mét de bekende filmmuziek. Beleef het verhaal van de dromerige Amélie die probeert anderen liefde en vrolijkheid te brengen, in het mooie Montmartre in Parijs. 

Na Broadway in New York en West End in Londen is de musical nu in het Parktheater te zien. Amélie Poulain houdt zich al haar hele leven verborgen voor de buitenwereld. Als kind werd ze door haar ouders thuisgehouden van school en leefde ze in haar eigen fantasiewereld. Wanneer het eindelijk tijd is om haar huis te verlaten, leidt ze een rustig leventje als serveerster in Parijs. Tot ze door een bijzondere gebeurtenis ontdekt wat ze wil met haar leven: anderen helpen om liefde en geluk te vinden, op haar eigen unieke en betoverende manier. Dan wordt ze zelf verliefd en kan Amélie zich voor het eerst in haar leven niet meer verbergen. Een ontroerend sprookje van nu in de romantische stad Parijs, voor het eerst als musical.

  • Genomineerd voor drie Musical Awards 2022 (beste geluidsontwerp, beste vertaling en beste kleine musical)

Vanwege de corona-maatregelen kon de voorstelling niet doorgaan op de oorspronkelijke datum en is verplaatst naar 12 mei 2022.

“Lieve, intieme Amélie-musical vol creativiteit.”

Volkskrant

Credits

Cast Christanne de Bruijn, Christiaan Koetsier, Ger Otte, David Schwarz , Anouk Snel, Luka De Baets, Charlotte Boudry, Keije Schepers