Owen Ling

Breakin' Convention NL Tour 2021

di 19 okt ’21 19:30 - 21:45
Het baanbrekende hiphopfestival uit London
di 19 okt ’21
19:30 - 21:45
 • di 19 okt ’21
  19:30 - 21:45
  Pauze 20:15
  Hertog Jan Zaal

Breakin' Convention, het baanbrekende hiphopfestival uit London, komt voor het eerst naar Nederland! 

Reken op adembenemende en inspirerende optredens van internationaal gevierde poppers, lockers, b-boys en b-girls op een festival dat naast wereldwijde sensaties ook lokaal talent een podium biedt. Samengesteld en gehost door Britse hiphoptheaterlegende en artistiek leider van Breakin 'Convention, Jonzi D, neemt het festival het hele theater over met dj's, workshops en freestyle-sessies. Doe mee met deze ultieme viering van hiphopcultuur! 

Internationale acts
Geniet vanavond van drie internationale topacts. 

Soweto Skeleton Movers (Zuid-Afrika)
De Soweto Skeleton Movers, afkomstig uit de meest beroemde township van Zuid-Afrika, hebben hun eigen draai aan de pantsula (Zuid-Afrikaanse dans) gegeven, inclusief acrobatisch voetenwerk en rondvliegende hoeden.  

Joseph Toonga (Verenigd Koninkrijk) 
De tweede internationale act is de Britse hiphop crew Just Us Dance: ontstaan vanuit de hopeloosheid en woede na de aanslag op George Floyd. Vier krachtige performers gebruiken hiphop, afrobeat, krumpdans en stem om denkbeelden over de zwarte figuur te ontkrachten. Een intens en uiteindelijk verlossend werk. 

Kinetic Art (Japan)
Ook de Japanse ‘dance-troop’ Kinetic Art gaat mee op tour. Met behulp van snaren die in de war raken en ontwarren beelden ze de onderlinge verbondenheid van gebeurtenissen om ons heen uit. Een collectief dat zich ergens bevindt tussen breakdance en contortion, gevormd als danspaar.  

Lokale acts
Naast internationale acts doen er ook drie lokale acts mee. In het Parktheater zie je vanavond op het podium: 

Mark "Brui5er" Sheats 
Zijn talent in de vurige streetstyle, Krump,  hebben internationale deuren voor hem geopend, waardoor hij heeft mogen deelnemen aan een van de beste krump-evenementen over de wereld en geeft al jaren les in verschillende landen. Kort gezegd, brengt Brui5er Breakin’ Convention naar een hoger niveau met zijn stuk Bruised & Brave, waarin de struggles van zwarte jongeren op een krachtige manier worden belicht. 

Tawatha Camilla
Ze is gespecialiseerd in Popping en heeft internationaal succes bereikt door haar deelname aan verschillende dancebattles. Maar deze Popping Queen kan zeker niet in een hokje gestopt worden. Door haar dansachtergrond in ballet, waacking, moderne dans, traditionele Indonesische dans en hiphop heeft ze haar eigen stijl gecreëerd. Met haar gezelschap Tawatha Presents organiseert ze sinds 2012 maandelijkse workshops en Health & Dance Bootcamps.

Justin de Jager 
Justin begon als breakdancer maar door zijn interesse in andere bewegingsvormen, kwam hij vrij snel in aanraking met hedendaagse dans. Na een paar jaar gestudeerd te hebben op verschillende academies, besloot hij in begin 2018 om zijn eigen pad te volgen en zich volledig te verdiepen in het, van de breakdance afkomstige, bewegingsconcept ‘threading’. Justin’s werk word gekenmerkt door zijn complexe partnerwerk en een oneindig vocabulaire die je meeneemt in een hypnotische trance.

Randprogramma (vanaf 18.45 uur) 
Vanaf 18.45 uur is er buiten de zaal al van alles te doen en te beleven (aanmelden is niet nodig, meedoen is niet verplicht):

 • 18.45 uur - Breaking workshop 
 • 18.45 uur - Popping workshop 
 • 19.00 uur - Spoken word performance door Terence 'Machete' van Lange
 • Doorlopend - Live painting door Stijn van Leest
 • In de pauze - Dance showcase door On The One Dance studio
 • 21.45 uur - Afterparty door House The Vibe Collective  
 • exclusief (pauze)consumptie

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info