Aleš Fevžer

Freedom

Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag
wo 15 dec ’21 20:30 - 21:45
Een explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling
wo 15 dec ’21
20:30 - 21:45
  • wo 15 dec ’21
    20:30 - 21:45
    Philipszaal
    Geannuleerd

Vrijheid is een van onze belangrijke waarden. Een waarvoor oorlogen werden en nog steeds worden gevoerd. Toch is vrijheid een rekbaar begrip, waarvan we hier in Nederland soms te snel denken dat het ‘gratis’ is. Wat vaak onzichtbaar blijft is het feit dat we van anderen de vrijheid beperken, zodat die van ons overeind blijft.

Wie betaalt de prijs voor onze vrijheid? Wie sluiten we op in een gevangenis of vluchtelingenkamp om onszelf vrij te kunnen voelen? Wie ontzeggen we hun bewegingsvrijheid, zodat wij veilig kunnen reizen?

Vertrekpunt voor de dansvoorstelling Freedom is het verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die 14 jaar vastzat in Guantanamo Bay waar hij werd ondervraagd en gemarteld. Hij beschreef zijn verhaal in zijn boek Guantánamo Diary dat onlangs werd verfilmd als The Mauritanian. Ould Slahi pleit als schrijver voor een wereld waarin vrijheid een aangeboren recht is en vergeving een kernwaarde. Mohamedou schrijft de originele tekst voor de voorstelling, als ‘writer in residence’ bij NITE en De Balie, voor het seizoen 21/22.

Freedom is een explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling, in de (inmiddels 20-jarige) traditie van Club Guy & Roni. De voorstelling wordt gemaakt door Roni Haver en Guy Weizman, en gespeeld door het prijswinnende ensemble van dansers en muzikanten van de Club en Slagwerk Den Haag.

Ten gevolge van de aangescherpte corona maatregelen is deze voorstelling definitief geannuleerd. 

Credits

Tekst Mohamedou Ould Slahi Choreografie Roni Haver Regie Guy Weizman Dansers Camilo Chapela, Angela Herenda, Harold Luya, Jesula Toussaint Visser e.a. Muziek Niels Meliefste, Ricardo Oliveira, Dirge Seçil Kuran, Agata Kruszeska

Coronatoegangsbewijs

Voor je bezoek aan de voorstelling heb je een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs nodig. 

Meer informatie over alle coronamaatregelen