© Nick van Tiem

Daddy

DOX
do 11 nov ’21 20:00 - 21:15
Kwetsbaar muziektheater over opgroeien
do 11 nov ’21
20:00 - 21:15
  • do 11 nov ’21
    20:00 - 21:15
    Philipszaal

Een vader en dochter die zielsveel van elkaar houden en elkaar intens kunnen haten. Ze kunnen niet mét en ook niet zonder elkaar. DOX toont met Daddy een persoonlijk en kwetsbaar verhaal en legt sociale problemen bloot. Vol krachtige taal en grote emoties, maar ook met liefde en humor

In de kwetsbare muziektheaterdansvoorstelling Daddy zien we een vader die vecht tegen een depressie en overmatig alcoholgebruik. Zijn dochter heeft een berg aan gedragsproblemen en dreigt van school geplaatst te worden.  Ondertussen proberen beiden uit de handen van overheidsinstanties te blijven en geven ze de ander de schuld van alle problemen.

Opgroeien in een eenoudergezin kan de oorzaak zijn van het ontwikkelen van probleemgedrag. Sinds begin deze eeuw is het aantal eenoudergezinnen sterk gestegen. Het verdriet en gevoel van onmacht om het uiteenvallen van een gezin speelt hierbij een grote rol.
De breekbare voorstelling Daddy brengt dit, hoe moeilijk ook, in beeld. Waaruit kun je hoop putten als de toekomst zo onzeker is? Is naar elkaar luisteren genoeg? Daddy gaat over opgroeien, isolatie en sociale problemen, maar is ook vol muziek. Breekbare melodieën en een krachtige zangeres nemen je mee in het veelbezongen vader- dochterthema.

De voorstellingen van DOX gaan altijd over onderwerpen die herkenbaar zijn voor jongeren. Cross-overs van theater, hiphop, spoken word en dans zijn favoriet, de jongerencultuur is de inspiratiebron.

  • exclusief (pauze)consumptie

Open Dag Parktheater

Op zondag 4 september gaan onze deuren wagenwijd open en trakteren we jong en oud op gratis sneak previews van seizoen 22/23.

Met onder andere Kruimeltje, Rayen Panday, Assepoester, Opera Zuid, Before After en Merijn Scholten.

 

Meer info