Het Debuut

Rudolphi Producties
vr 1 okt ’21 19:30
Ontdek aanstormend theatertalent
vr 1 okt ’21
19:30
  • vr 1 okt ’21
    19:30
    Pand P Grote Zaal
    Geweest

Niet meer weg te denken van de Nederlandse podia! Het Debuut lanceert nieuw theatertalent in een avondvullend programma met drie korte voorstellingen. En dit wordt alweer de 10e editie, een jubileum. “We zijn blij dat het gelukt is vier prachtige voorstellingen te selecteren. Zonder afstudeerpresentaties en met een jaar lang online werken was het samenstellen van Het Debuut dit jaar een grotere uitdaging dan ooit te voor.”

De voorstellingen zijn dit jaar geselecteerd uit twee afstudeerlichtingen, die van 2020 en 2021. Beide lichtingen verdienen een kans op dit podium. Het Debuut biedt pas afgestudeerde makers een kans om hun werk verder te ontwikkelen door ermee op tournee te gaan, kennis te maken met het landelijke theaterpubliek en een eerste stap te zetten als professioneel maker.

Laat je verassen door wat de nieuwe generatie makers te bieden heeft. Gooi jezelf in het diepe en laat je blik verruimen door hun rauwe en ongepolijste werk.

De Volkskrant over de editie van 2019: "Het Debuut is een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theater. Dat bewijzen de drie jonge makers van dit jaar (2019, red.) met verrassende, contemplatieve voorstellingen. Spannend, beangstigend en ontwrichtend – dat is precies waarom je naar Het Debuut gaat."

Dit jaar in Het Debuut:
Annihilation, I reduce to nothing - Aleksej Ovsiannikov
Flying High - Eva Van Kleef, Maria Marbus
Actually... let's forget about me - Charlotte Gillain
SKIN - Jim Buskens / Manuel Groothuysen, Manouk Pluis

  • exclusief (pauze)consumptie