Noa Verhofstad

Lampje

Maas Theater en Dans
reprise
za 23 okt ’21 19:30 - 20:55
Een woest, poëtisch en ontroerend avontuur
za 23 okt ’21
19:30 - 20:55
  • za 23 okt ’21
    19:30 - 20:55
    Philipszaal
    Geweest

Theaterregisseur Moniek Merkx maakte in 2019 een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. 

Moniek Merkx maakte in 2019 een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. 

De jeugdvoorstelling Lampje is een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). De voorstelling was vrijwel overal uitverkocht en trok bijna 20.000 bezoekers. Het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won de Podiumkidsprijs 2020. Nu komt Lampje terug naar de theaters.

Uit de pers

"Spannende momenten worden voor het jongere publiek mooi gedoseerd met de nodige humor". Telegraaf (★★★★)
“Herkenning en verbazing in ode aan de verbeelding. (…) Keer op keer volgt herkenning, gecombineerd met verrassing en verbazing. Precies zoals in het boek. Daar kan geen realistische film- of televisieversie tegenop.” Scènes (★★★★★)
“Een betoverende voorstelling” Kidsweek (★★★★)
"Ontwerpster Sanne Danz heeft in mijn ogen een meesterwerkje gecreëerd.” Theaterparadijs (★★★★★)
"Fantastisch goede acteurs, die je weten te raken met hun spel." I Love Theater (★★★★★)
"Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen. Actrice Rosa van Leeuwen is de ster van de voorstelling.” Trouw (★★★)
“Dankzij haar ondeugende oogopslag en onverstoorde, jeugdige stoutmoedigheid is Van Leeuwen een onweerstaanbare Lampje.” Volkskrant (★★★)

 

  • exclusief (pauze)consumptie

"Intens mooie, melancholieke en toch grappige voorstelling. (...) Werkelijk alles is mooi aan deze Lampje."

Noord-Hollands Dagblad