Roy Beusker

Titanic

René van Kooten, Mariska van Kolck, Dennis Willekens e.a.
verplaatst van 7 t/m 12 december 2021
do 23 jun ’22 - zo 26 jun ’22
Het meeslepende verhaal over hoop, liefde en ambitie
do 23 jun ’22
-
zo 26 jun ’22

Met meer dan 800 voorstellingen op Broadway behoort Titanic tot de grootste musicalsuccessen van het afgelopen decennium. 25 jaar na de première van Titanic op Broadway komt de musicalhit en winnaar van Tony Awards voor Beste Musical terug naar Nederland én het Parktheater. 

10 april 1912. Het grootste en meest luxe passagiersschip ter wereld vertrekt uit de haven van Southampton met bestemming New York. Aan boord 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Onwetend van het lot dat hen wacht. Wat begon als een reis vol toekomstdromen, romantiek en luxe, ontaardt in een strijd met het water.

Droom mee met de derdeklaspassagiers over een nieuw leven in Amerika en zie hoe de eersteklaspassagiers zich wentelen in grenzeloze luxe. Maak kennis met reder Ismay die geschiedenis wil schrijven maar kapitein Smith tot wanhoop drijft, en ontwerper Andrews die beseft dat hij een kapitale ontwerpfout maakte.

In deze grootse musicalproductie met live-orkest beleef je de laatste dagen en uren van het meest legendarische schip ter wereld. De musical met muziek en liedteksten van Maury Yeston en een script van Peter Stone won vijf Tony Awards (waaronder de awards voor beste musical en beste muziek) en een Drama Desk Award.

  • Nederlands gesproken en gezongen
  • Genomineerd voor zes Musical Awards 2022 (beste grote musical, beste mannelijke hoofdrol, beste decorontwerp & toneelbeeld, beste geluidsontwerp, beste lichtontwerp, beste kostuums, kap & grime)

Credits

Cast René van Kooten, Mariska van Kolck, Dennis Willekens, Wieneke Remmers, Marijn Brouwers, Richard Spijkers, Han Oldigs, Linda Verstraten, Jordy van Loon, David van den Tempel e.v.a. Regie Paul van Ewijk Script Peter Stone Muziek Maury Yeston