Corona-update

Nieuws, veelgestelde vragen, kijk- & luistertips en meer 

Het Parktheater is weer geopend! De komende weken kun je genieten van een aangepast programma met de titel  het Parktheater 150 cm Zomerfestival.
Ook het restaurant Smaaktheater Dertien is weer geopend voor lunch en diner.

Wij doen er alles aan om je bezoek aan het Parktheater veilig en ontspannen te laten verlopen. Bekijk hier de speciale coronamaatregelen.

Via deze pagina houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen en meest gestelde vragen. Verder geven we je de leukste theaterkijk- en luistertips voor thuis op de bank.  

Wat is er veranderd?

Als je binnenkort weer naar het Parktheater komt, zal je zien dat we het gebouw hebben aangepast op de anderhalvemetersamenleving. Wat is er anders? 

Zalen
We hebben onze zalen aangepast. Zo staat er een tribune op het toneel in de Hertog Jan Zaal, zijn er ‘walk through’-voorstellingen in de Philipszaal en maken we gebruik van café-opstellingen. Deze intiemere settings geven een gevoel van nabijheid tussen het publiek en de artiest. Je beleeft voorstellingen met minder bezoekers, maar vanuit nieuwe perspectieven. Spannend en bijzonder!

Programma
We presenteren het programma in stapjes. Vana 22 augustus maken we het programma bekend tot en met december. Het programma vanaf januari komt later. Zo kunnen we steeds inspelen op ontwikkelingen in deze onvoorspelbare tijd. 

Voorstellingen
Als gevolg van de corona zijn de voorstellingen voorlopig kleinschalig. Ze zijn regelmatig tweemaal per dag te zien en soms zijn ze meer dagen achter elkaar te zien.

Wat gebeurt er met je tickets?


Heb je tickets voor een of meerdere voorstellingen in de periode maart tot en met juni 2020? Op de eerste plaats willen we je bedanken voor je geduld en begrip van de afgelopen tijd.
In overleg met artiesten, impresariaten en producenten zijn wij aan het werk om zoveel mogelijk voorstellingen te verplaatsen naar een andere datum. Dit is een enorme klus en vergt dus veel tijd. 

Je tickets blijven geldig
We zijn aangesloten bij de landelijke regeling Bewaar je ticket, geniet later. Dat betekent dat je gekochte kaarten (inclusief eventueel bijgekochte theaterdiners of arrangementen) in ieder geval geldig blijven. Als het niet lukt om de voorstelling te verplaatsen, dan bieden we je een voucher aan of kun je je geld terug krijgen.  

Voucher
De voucher heeft de waarde van het aankoopbedrag van je kaarten (en eventueel gekochte theaterdiner/borrelarrangement). De voucher is twee jaar geldig voor de aankoop van voorstellingen, theaterdiners en arrangementen in het Parktheater. Zo heb jij nog iets moois in het vooruitzicht en help je ons de economische klap op te vangen en ons voor te bereiden op de toekomst. Als je de voucher niet binnen de geldigheidstermijn gebruikt, kun je alsnog je geld terug ontvangen. 

Geld terug
Wil je geen voucher dan is het altijd mogelijk je geld terug te ontvangen. Het aankoopbedrag wordt in dat geval zo snel mogelijk teruggestort op je bankrekening.

Donatie 
We krijgen regelmatig van onze bezoekers de vraag of er ‘iets’ gedaan kan worden om de theatersector te steunen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je, wanneer onze deuren opengaan, weer op bezoek komt in het Parktheater. Wil je ons extra ondersteunen? Zet dan je kaarten (geheel of gedeeltelijk) om in een donatie. Je donatie komt via een verdeelsleutel terecht bij de artiesten en het Parktheater. Wij danken je bij voorbaat voor je steun. 

Informatie via e-mail
Op dit moment hoef je dus niets te doen. Wij nemen contact met je op zodra er meer bekend is over je voorstelling. Je krijgt per e-mail informatie over de eventuele nieuwe datum en de afhandeling van je kaarten. 

We zijn je echt niet vergeten
We zijn je echt niet vergeten
Misschien heb al een tijdje niets van ons gehoord? En wacht je nog op informatie over je geannuleerde voorstelling en de afhandeling van de tickets?

We praten je graag even bij over waar wij de laatste tijd mee bezig zijn geweest en hoe het er op dit moment voor staat.

In het begin van de lockdown periode, half maart, hoopten we dat de sluiting maar voor even zou zijn. Vol goede moed zijn we voorstellingen gaan verplaatsen naar de maanden mei t/m juni. Toen later bleek dat we ook in deze maanden niet open mochten, zijn we weer naar nieuwe vervangende data gaan zoeken.

We hadden het theaterseizoen 20-21 echter al volledig geprogrammeerd, dus was er weinig ruimte voor de verplaatsingen.

Artiesten bekijken of ze hun nieuwe voorstellingen voor volgend seizoen kunnen maken en willen spelen met de huidige financiële en sociale beperkingen. Misschien besluiten ze hun voorstelling een jaar uit te stellen of te annuleren. Er zal de komende weken dus nog veel gebeuren op het gebied van programmering. Hierdoor komt er wellicht ruimte vrij voor andere voorstellingen of voorstellingen die nog verplaatst moeten worden.

Ondertussen bekijken wij de mogelijkheden van een nieuwe zaalindeling. Waarbij veiligheid en beleving heel belangrijk is. Ook de route door het gebouw heeft onze aandacht. En natuurlijk moeten medewerkers op een veilige manier hun werk kunnen doen, voor en achter de schermen.

Je krijgt zo snel mogelijk duidelijkheid over de verplaatsingen. We zijn je niet vergeten! Alvast bedankt voor je begrip en geduld.

Bewaar je ticket, geniet later


Nederlandse theaters (waaronder Parktheater Eindhoven), concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vragen gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. De sector heeft een regeling ontwikkeld met ondersteuning van het ministerie van OC&W en volgens de regels van de ACM.

Het coronavirus raakt ons allemaal, ook de culturele sector en de sport. Veel voorstellingen, festivals, wedstrijden en concerten worden noodgedwongen verplaatst of afgelast; musea en monumenten sluiten hun deuren. De verschillende brancheverenigingen slaan de handen ineen en roepen hun bezoekers op om hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan: bewaar je ticket, geniet later.

Lees meer over: bewaar je ticket, geniet later.

We missen je...
We missen je...
Wie of wat missen onze collega's eigenlijk allemaal? Ze vertellen het je zelf in deze video. Maak kennis met de gezichten van het Parktheater!

Veelgestelde vragen 


Hieronder geven we je antwoord op de meest gestelde vragen. 

Hoe kan ik jullie bereiken?
De afdeling kaartverkoop is beperkt geopend. Op maandag, woensdag en vrijdag kun je ons bereiken van 9.30 uur tot 12.30 uur. Dat kan telefonisch (040 - 2 11 11 22) en je bent welkom om langs te komen. Houd je hierbij wel aan de RIVM-maatregelen.

Ook kun je ons bereiken via e-mail (kaartverkoop@parktheater.nl), WhatsApp en onze socialmedia-kanalen. Alle andere afdelingen blijven, voor zo ver mogelijk, per e-mail en beperkt telefonisch bereikbaar. Bekijk de informatie speciaal voor gezelschappen en impresariaten

Ik heb kaarten voor een geannuleerde voorstelling. Wanneer ontvang ik bericht? 
Alle bezoekers die kaarten hebben voor voorstellingen van 12 maart tot 1 juli hebben in eerste instantie een e-mail ontvangen dat de voorstelling niet doorgaat en dat ze nog nader bericht bericht krijgen over hun voorstelling en de afhandeling van de kaarten.

We zijn inmiddels begonnen met het informeren van kaarthouders over definitieve annuleringen en verplaatsingen. Heb je kaarten en nog geen e-mail ontvangen? Dan hebben we nog geen duidelijkheid over jouw voorstelling. Het Parktheater sluit zich aan bij het landelijke beleid van alle theaters in Nederland en bij de regeling Bewaar je ticket, geniet later. 

Voor veel voorstellingen zijn we nog in overleg met artiesten, impresariaten en producenten om deze te verplaatsen naar een andere datum. Dit is een enorme klus en vergt veel tijd. We zijn je niet vergeten; wij nemen contact met je op zodra er meer bekend is. 

Krijg ik het geld terug van mijn gekochte kaarten? 
Je gekochte kaarten blijven in ieder geval geldig. Mocht verplaatsing van de voorstelling niet mogelijk zijn, dan bieden we compensatie aan in de vorm van een voucher. Het blijft ook mogelijk je geld terug te onvangen. Op dit moment hoef je niets te doen, wij nemen contact met je op. 

Wat kan ik doen om Parktheater en de culturele branche te steunen?
Voor veel ondernemers in Nederland is dit een heel moeilijke periode. Ook voor de culturele sector en het Parktheater. Daarom is jouw steun voor ons belangrijk. Je kunt het Parktheater op verschillende manieren helpen:

Koop tickets
Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je weer op bezoek komt in ons theater. Bekijk het programma

Koop een Podium Cadeaukaart
Te besteden bij meer dan 300 podia in Nederland, waaronder Parktheater Eindhoven.
Te koop bij o.a. Primera, Hema, diverse supermarkten en boekenwinkels en natuurlijk online 

Zet je ticket om in een donatie
Zodra duidelijk is of een voorstelling verplaatst of geannuleerd wordt, ontvangen kaarthouders informatie over de afhandeling van de tickets. Een van de opties zal zijn je ticket om te zetten in een donatie. Wil je nu al een donatie doen? Stuur dan een e-mail naar kaartverkoop@parktheater.nl

Wat doen jullie aan de veiligheid in het theater?
Parktheater houdt zich aan de maatregelen van RIVM, de Rijksoverheid en de Veiligheidsregio en hanteert het protocol van de VSCD (brancheorganisatie van theaters).  Voor jouw en onze veiligheid hebben we een aantal regels en maatregelen. 

 

De theatergeest
De theatergeest
Ondanks dat we gesloten zijn de komende tijd, blijft dit lampje bij ons branden op het toneel van de Hertog Jan Zaal. Een ghostlight dient als oriëntatielampje in het donker én als spot voor de geest van ons theater. Volgens de mythe denkt de geest door zo’n lampje dat er een voorstelling bezig is en blijft de geest rustig. Een ontwaakte geest kan namelijk ongeluk brengen tijdens voorstellingen...

Theater voor thuis op je bank 


Nu je niet naar het theater kan, brengen wij het theater toch gewoon naar jou. Check wat je allemaal kunt kijken, luisteren en doen. Van podcasts van artiesten, voorstellingen terugkijken tot theaterchallenges. Veel plezier! 

Welkom op parktheater.nl

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruiksgemak voor onze bezoekers te vergroten, om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden (zoals video’s), voor marketing doeleindes en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden.

Door op ‘Akkoord’ te klikken, stem je hiermee in.
Als je niet akkoord bent, kun je via de knop ‘Instellingen aanpassen’ je voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Zo wordt je winkelmandje onthouden tijdens de bestelling en kun je inloggen op de website.

Maar cookies zijn ook nodig om de ervaring op de website te verrijken. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen