STROOM

Word jij onderdeel van de #doorSTROOM?

Een nieuwe STROOMing is ontstaan. Het Parktheater is namelijk altijd in beweging, voor jou en met jou. Beweging genereert energie en dat geven we door in de voorstellingen van STROOM. Een nieuwe stroming voor mensen boordevol ideeën, kritische blik en nieuwsgierige aard. Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben. 

Talentvolle opkomende en gevestigde theatermakers onderzoeken de wereld, doorbreken vaste denkkaders en proberen verschillen tussen mensen te overbruggen. Verhalen die verteld mogen worden in voorstellingen die raken, schuren, verbinden. Bij STROOM zijn jij en ik onderdeel van het verhaal. Na de voorstelling kun je in gesprek met de maker tijdens de MeetUp. Pak een drankje, zoek een plekje en maak je klaar voor mooie ontmoetingen en echte gesprekken. Een speciale STROOM host bevraagt samen met jou de boodschap en motivatie van de maker. Welke inzichten neem jij mee? Ga je met de stroom mee of er tegenin? Wie geef jij inspiratie? Wat zet jij in beweging? Geef de energie door. Word onderdeel van de #doorSTROOM?

STROOM voorstellingen zijn er in de genres theater, dans en jeugdtheater. Je bezoekt een STROOM avond voor de vaste lage prijs van € 15,00 (jeugdvoorstellingen € 12,50).

Ontdek STROOM 

 • Huis van Troje

  Toneelschuur producties | Internationaal Theater Amsterdam
  wo 27 mrt ’24

  De Trojaanse oorlog is een mythe, maar de val van Troje is een feit. Maar waar beginnen de verhalen en houden de feiten op met bestaan? 

 • Rijnreisje

  De Toneelmakerij
  za 6 apr ’24

  Ga mee op reis langs de Rijn en ontdek prachtige mythen en verhalen over de belangrijkste rivier van Europa.

 • HEAT

  Theater Rotterdam | Davy Pieters
  di 16 apr ’24

  In HEAT zoomt theatermaker Davy Pieters in op de invloed die klimaatverandering heeft op de onderlinge verhoudingen binnen een familie.

 • NOM.NOS

  Amenti Theatre Company | Gil the Grid
  vr 26 apr ’24

  In NOM.NOS maakt de cast, door middel van West-Afrikaanse mythen, een reis waarin ze op zoek gaan naar hun oorspronkelijke namen.

 • OPEN

  Boost
  do 9 mei ’24

  Boost maakt beeldend acrobatisch theater op het snijvlak van circus, dans en visual art. In OPEN ontrafelt het vragen over de ontmoeting met een ander. 

 • John & Gena

  Wunderbaum
  di 23 mei ’23

  Vanaf eind jaren ‘60 tot halverwege de jaren ‘80 schopten filmmakerskoppel John Cassavetes en Gena Rowlands tegen de Hollywoodcultus. Hun werk balanceerde op de grens tussen fictie en realiteit met hun persoonlijke leven als grootste inspiratiebron. 

Meet Up
Ontmoet de nieuwe generatie theatermakers! Na elke voorstelling ben je welkom bij de Meet Up. Een van onze hosts gaat in gesprek met de maker van de voorstelling.