Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendag op 15 september zijn in het Parktheater doorlopend op de Grote Foyer oude filmbeelden te zien van ‘Eindhoven in beeld’. Ook kun je gratis deelnemen aan rondleidingen. Theaterrestaurant Smaaktheater Dertien is de hele dag geopend voor een hapje en een drankje.

Sinds 2016 is het Parktheater aangewezen als gemeentelijk monument. Stadsschouwburg Eindhoven werd in 1964 geopend in aanwezigheid van Prinses Beatrix. De Eindhovense architecten Cees Geenen (1902-1973) en Leo Oskam tekenden voor het ontwerp van een destijds een uniek gebouw van grote rijkdom en grandeur. Tussen 2005 en 2007 is het theater volledig gerenoveerd en uitgebreid met de nieuwe, multifunctionele Philipszaal. Sinds deze uitbreiding en renovatie werd op 16 januari 2007 de naam van Stadsschouwburg Eindhoven veranderd in Parktheater Eindhoven. Lees ook de speciale brochure over de Open Monumentendag.

Het Parktheater (foyer en de horeca) is tijdens Open Monumentendag geopend van 11.00-17.00 uur. Meer info en aanmelden voor de rondleiding via Architectuurcentrum Eindhoven.nl

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie