Subsidies van partners en initiatieven Parktheater bekend

De Subsidieregeling Cultuur Eindhoven 2017-2020 kent voor de aanvraag van een “PLUS-subsidie” de mogelijkheid om voor een (meerjarig) programma of projectsubsidie aan te vragen. Een aantal van onze makers, projecten en partners hebben een postitief advies gekregen.

Carte Blanche
De meerwaarde voor de stad vindt de commissie in de aanvraag overtuigend naar voren gebracht en Carte Blanche heeft volgens haar bewezen over vakmanschap te beschikken in het werken met mensen zonder en met beperking.

Watershed
De commissie vindt de artistieke kwaliteit goed en is van mening dat het aanbod een duidelijke meerwaarde voor de stad heeft.

WildPark
De artistieke kwaliteit is overtuigend en de meerwaarde zit in de unieke positie van Wildpark als enige jeugdtheaterplatform. De commissie vindt het publieksbereik voldoende, maar ziet nog kansen in het geven van voorstellingen in de regio.

Stedelingen 
Het project “Stedelingen” is een theatervoorstelling die tot stand komt in een samenwerking tussen Geluk Eindhoven, Carte Blanche, Lunet Zorg en Parktheater Eindhoven. In de voorstelling stichten drie criminelen een nieuwe stad: Mahagonny. De commissie ziet risico’s in de financiële haalbaarheid van het project, maar vindt het concept van Stedelingen potentie hebben op artistiek gebied en op het gebied tussen kunst en zorg in. Ook vindt zij de samenwerkingsverbanden en de gezamenlijke ambities positief, dit is van meerwaarde voor de stad.

Mies en Scene – EHV-BCN 
EHV<-> BCN heeft als thema vergrijzing in Eindhoven in vergelijking met vergrijzing in Spanje. Hiertoe werkt Mies-en-Scène samen met Antic Teatre uit Barcelona. De cast bestaat deels uit Eindhovenaren, deels uit Spaanse ouderen. Deze cast speelt alleen in eigen land, maar er worden beelden opgenomen die tijdens de voorstellingen in Nederland en in Spanje geprojecteerd worden. De figuranten in de Eindhovense
voorstelling komen uit de zeven verschillende stadsdelen van Eindhoven. De voorstellingen zijn van 3 t/m 6 april 2019.

RAAK 
RAAK is een theatertraject voor en door jongeren met verschillende sociaal-culturele en economische achtergronden. De jongeren maken een voorstelling die in december 2019 te zien zal zijn in het Parktheater. Het traject begint in april, met cultuurdagen, een inspiratie dag, trainingsdagen, de voorstelling zelf en wordt in april 2020 afgesloten met een na-traject. In dit traject werken Dynamo Jeugdwerk, Summa Plus / School
23 en Parktheater Eindhoven samen. De commissie vindt de voorgenomen verdieping en verduurzaming van het project getuigen van vakmanschap.

Simon Bus
Choreograaf/danser Simon Bus is opgenomen in de tweejarige subsidieregeling voor Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten.

Helaas hebben de aanvragen van Theaterplan en International Theatre Collective Eindhoven een negatief advies gekregen van de commissie. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie