Privacy en cookies

PRIVACYSTATEMENT PARKTHEATER EINDHOVEN
Read this text in English

Parktheater Eindhoven N.V. verwerkt persoonsgegevens. Wij doen dit om onze klanten en bezoekers zo goed mogelijk te helpen en onze doelstellingen te bereiken. In dit privacystatement leggen we uit waarom en op welke manier we uw persoonsgegevens verwerken. Vanaf 25 mei 2018 moet het verwerken van persoonsgegevens voldoen aan de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), een Europese verordening die geldt voor elke organisatie die is gevestigd in een EU-lidstaat.

Wij vinden het belangrijk dat voor u duidelijk is hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan, zodat u erop kunt vertrouwen dat uw gegevens bij ons in goede handen zijn. We zorgen ervoor dat de persoonlijke informatie die u ons geeft, altijd vertrouwelijk wordt behandeld.

WIJ VERWERKEN DE VOLGENDE PERSOONSGEGEVENS:
Per product of dienst verschilt de soort en omvang van de persoonsgegevens die wij verwerken. U kunt denken aan:
Voor- en achternaam, adres, woonplaats, telefoonnummer, geslacht, geboortedatum, e-mailadres, de door u gekochte producten/voorstellingen, aankoopgegevens, betaalgegevens, interessegebieden, uw reactie op uw voorstellingsbezoek, foto’s/ camerabeelden, klachten, contactgeschiedenis, IP-adres, social ID, cookie ID (over cookies leest u meer in ons cookiestatement) en websitegedrag, open- en klikgedrag m.b.t. e-mails.

WAAROM VERWERKEN WIJ UW GEGEVENS
Wij verwerken alleen gegevens die nodig zijn om:
  • een overeenkomst te sluiten voor een product of dienst (bijv. verkrijgen kaartje voor een voorstelling);
  • de overeengekomen dienst uit te voeren of een product te leveren (bijv. toesturen tickets)
  • u te informeren over onze (andere) producten of diensten (bijv. onze algemene nieuwsbrief) en deze informatie zo goed mogelijk op uw interesses en persoonlijke voorkeuren af te kunnen stemmen (bijv. gerichte aanbiedingen per e-mail);
  • u in de gelegenheid te stellen onze website op een prettige manier te gebruiken. Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en vergelijkbare technieken).
  • marktonderzoek uit te voeren, producten en diensten te ontwikkelen en andere aan de algemene bedrijfsvoering gerelateerde doeleinden;
  • te voldoen aan de wet- en regelgeving.

Bijvoorbeeld kaartverkoop
Voor een goede afhandeling van de aankoop van uw toegangskaarten en bijbehorende dienstverlening verzamelen wij uw naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en emailadres. Uw naam vragen wij om op een persoonlijke manier met u in contact te kunnen komen. Uw e-mailadres en telefoonnummer hebben we nodig om u in geval van annulering of wijzigingen rondom de voorstelling te kunnen informeren. Ook worden de bevestiging van uw bestelling en de e-tickets per email toegezonden. In geval van tickets per post gebruiken wij uw adres, postcode en woonplaats en geven wij uw gegevens aan onze bezorgdienst om de tickets bij u te laten bezorgen. Verder krijgen wij informatie over uw betaling van uw bank of creditcardmaatschappij.
Als u bij ons kaarten koopt voor een voorstelling, ontvangt u per voorstelling twee servicemails om uw voorstellingsbezoek zo goed mogelijk te laten verlopen. Een week voor uw bezoek ontvangt u informatie over uw geboekte voorstelling. Hierin wijzen wij u bijvoorbeeld op de praktische bijzonderheden bij de voorstelling (bijv. dat er opnames worden gemaakt voor tv/dvd), parkeervoorzieningen, pauzetijden en eindtijden, mogelijkheden om uw avond aan te vullen met een theaterdiner of arrangement, en brengen we u op de hoogte van bijzondere omstandigheden in of rondom het theater.
Een dag na uw voorstellingsbezoek sturen wij u een reactiemail met de mogelijkheid uw ervaring over de voorstelling en het theater te delen.
Deze e-mails sturen wij vanuit dienstverlening. U kunt zich voor deze e-mails afmelden via de afmeldlink onderaan de e-mails. Verder houden wij u per e-mail op de hoogte van annulering of wijzigingen rondom uw voorstelling.
Voor het online kopen van tickets heeft u een account nodig. Hierbij worden diverse gegevens van u gevraagd en kiest u een gebruikersnaam en wachtwoord. Wij bewaren deze informatie zodat u deze niets steeds opnieuw hoeft in te vullen. Uw kunt de gegevens in uw account zelf aanpassen.

Tickets kopen zonder opgaaf van persoonsgegevens
Wij wijzen u op de mogelijkheid om zonder opgaaf van persoonlijke gegevens tickets aan te schaffen. Dit kunt u doen door uw tickets te kopen aan de kaartverkoopbalie van Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1, 5615 EN Eindhoven.

Nieuwsbrieven
U kunt zich aanmelden voor periodieke e-mails/nieuwsbrieven met algemeen theaternieuws, voorstellingstips, bijboekingen en nieuwe producten. Wilt u geen nieuwsbrieven meer ontvangen, dan kunt u zich altijd afmelden via de afmeldlink in de e-mail.

Klantprofiel
Wij kunnen de door u aangeleverde klantgegevens combineren om een klantprofiel op te bouwen. En wij kunnen de door u aangeleverde klantgegevens verrijken met andere gegevens. Dit doen wij om inzicht te krijgen in ons klantenbestand en gerichter onze producten/diensten aan u te kunnen aanbieden. Dit doen wij op de volgende manieren:

  • Wanneer u een account aanmaakt, een ticket koopt of anderszins gegevens aanlevert, kunnen wij deze gegevens combineren. Bijv. uw leeftijd, geslacht, postcode, soort voorstelling, gekochte kaarten, bestede bedrag en de online gebruiksinformatie van uw websitebezoek.
  • Wij kunnen informatie uit externe bronnen toevoegen aan de gegevens zoals we die van u hebben verwerkt. Het gaat daarbij om demografische gegevens zoals wij die kunnen afnemen van derden. Dit betreft bijvoorbeeld algemene gegevens over postcodegebieden (gemiddelde leeftijd inwoners van bepaalde postcode, gemiddelde gezinssamenstelling, gemiddeld inkomen).

Seizoensbrochure
Onze vaste klanten (bezoekers die twee of meer voorstellingen hebben gekocht in het huidige of vorige theaterseizoen) ontvangen de jaarlijkse seizoensbrochure met het nieuwe theaterprogramma in de brievenbus. Hiervoor gebruiken wij uw naam, adres, woonplaats en land en geven wij uw gegevens aan de bezorgdienst om de brochure bij u te laten bezorgen. Wilt u deze niet ontvangen dan kunt u zich hiervoor afmelden via kaartverkoop@parktheater.nl

Social media

Via Social Media (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram) en WhatsApp kunt u ons volgen om op de hoogte te blijven en met ons in contact komen. Als u dat doet en /of reageert op onze berichten zien wij uw persoonsgegevens. U kunt ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken.


Marktonderzoek / marketing /ontwikkeling producten diensten/ verbeteren bedrijfsvoering
Wij verwerken uw persoonsgegevens om marketingonderzoek te doen (o.a. cookies, Google Analytics). Zo gebruiken wij uw postcode en woonplaats om inzicht te krijgen in waar ons publiek woont. Ook analyseren wij de bezoekhistorie van bezoekers om onze dienstverlening en producten te optimaliseren. Uw gegevens worden in een enkel geval verwerkt door een onderzoeksbureau die wij inhuren voor analyse en advies. Met deze externe bewerkers sluiten wij een wettelijk verplichte overeenkomst af waarin uw privacy wordt gewaarborgd. In enkele gevallen kan de informatie intern in onze organisatie gedeeld worden. Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Cookies
Verder streven wij ernaar om onze website te blijven verbeteren en ons aanbod beter af te stemmen op uw voorkeuren. Daarom verwerken wij gegevens over uw activiteiten op onze website, internetbrowser en apparaat type. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat u die niet steeds hoeft in te vullen. Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Als u daarna de website verder gebruikt, nemen wij aan dat u geen bezwaar hebt tegen de cookies. U kunt via de browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige functionaliteiten van onze website zijn dan niet beschikbaar (zoals automatisch inloggen en het vasthouden van de inhoud van uw winkelmandje).

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers de website gebruiken en hoe effectief online advertenties zijn. Zo bekijken we bijvoorbeeld of onze nieuwsbrieven, social media-posts of advertenties leiden tot kliks en transacties. Deze informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

Prijsvragen / reactieformulier
Als u meedoet aan een prijsvraag of actie, vragen wij uw naam, adres en emailadres. Zo kunnen we de actie uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekendmaken. Als u contact met ons zoekt via webformulieren, e-mail of WhatsApp bewaren wij uw gegevens om een goed antwoord te kunnen geven. Klachten worden opgeslagen in de database.

Fotografie
Wie het Parktheater bezoekt, kan gefotografeerd worden. Deze foto’s worden gebruikt als verslaglegging van evenementen en kunnen gepubliceerd worden op de websites of social media kanalen van het Parktheater. Indien u niet herkenbaar op foto’s zichtbaar wilt zijn, kunt u dit aangeven bij één van onze medewerkers of na afloop via communicatie@parktheater.nl. Wij zorgen dan dat de betreffende foto direct verwijderd wordt. Dit geldt alleen voor beeldmateriaal dat gemaakt is door of in opdracht van (medewerkers van ) het Parktheater. Het kan voorkomen dat andere bezoekers foto’s of filmpjes maken. Daar hebben wij geen invloed op.

HOE LANG BEWAREN WIJ UW GEGEVENS
Wij bewaren uw gegevens zo lang als nodig, met een maximum van zeven jaar na de laatste transactie. De gegevens kunnen daarna uitsluitend nog geanonimiseerd gebruikt worden voor doeleinden als marktonderzoek, ontwikkeling van producten en diensten en andere aan de algemene bedrijfsvoering gerelateerde doeleinden.
Als u hebt laten weten nieuwsbrieven via e-mail van ons te willen ontvangen, bewaren wij uw gegevens tot het moment dat u zich afmeldt.
Sommige informatie bewaren wij zo lang als de wet dat voorschrijft. Zo bewaren wij bewijs van aankoop en factuur zeven jaar ten behoeve van de Belastingdienst.

HOE BEVEILIGEN WIJ UW GEGEVENS?
Wij hebben conform de eisen in de AVG technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen getroffen om de gegevens waarover wij beschikken te beschermen tegen verlies, misbruik, onbevoegde toegang of onrechtmatige verwerking. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en opgeslagen op beveiligde servers. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via privacy@parktheater.nl 

CONTACTPERSOON VOOR GEGEVENSBESCHERMING

Parktheater Eindhoven heeft een aantal personen die verantwoordelijk zijn voor de privacybescherming binnen onze organisatie. Deze zijn bereikbaar per e-mail op privacy@parktheater.nl en per telefoon 040-2156156 voor alle vragen en verzoeken.

WIJZIGINGEN IN DIT PRIVACYSTATEMENT
Dit privacystatement kan regelmatig wijzigen door aangepaste regelgeving of door wijzigingen in de interne organisatie. Wij adviseren u daarom dit statement regelmaat te controleren.

WELKE RECHTEN HEEFT U?

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar privacy@parktheater.nl. Het Parktheater zal binnen drie weken op uw verzoek reageren. Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat dat we de juiste gegevens verwerken.

Klacht indienen
U heeft het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Versie 1 / 24-5-2018
Parktheater Eindhoven NV
Theaterpad 1
5615 EN Eindhoven
040- 2156156
info@parktheater.nl

 

COOKIE-STATEMENT
Elke website wettelijk verplicht de gebruiker te informeren over 'cookies' en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan. Ook de website van Parktheater Eindhoven maakt gebruik van cookies.

Wat zijn cookies?
Een cookie is een heel klein tekstbestandje van letters en cijfers dat op uw computer wordt opgeslagen wanneer u een bepaalde website bezoekt. Cookies maken het mogelijk voor een website om de voorkeuren van een gebruiker te herkennen. Bijvoorbeeld uw taalvoorkeur of uw favoriete webshop die uw inloggegevens onthoudt.
Een cookie slaat niet uw naam, uw adres, uw leeftijd of andere persoonlijke gegevens op. Ze onthouden alleen uw voorkeuren en interesses op basis van uw surfgedrag.

Welke cookies gebruikt Parktheater Eindhoven?
1. Functionele cookies
Dit zijn noodzakelijke cookies. Om naar behoren te kunnen surfen door de sites, maken we soms gebruik van cookies. Uw pc onthoudt de indeling die u zelf gemaakt heeft. Voor deze cookies hebben we uw toestemming niet nodig.  

2. Cookies voor websitestatistieken
Wij maken gebruik van een programma (Google analytics) om te analyseren hoe onze website gebruikt wordt. Zo komen we te weten welke pagina's het best worden bezocht, via welke browser men surft (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari, et cetera), of wat voor scherm men gebruikt. Op basis daarvan kunnen we onze website verbeteren. Deze gegevens worden anoniem opgeslagen. Ze geven ons dus geen persoonlijke informatie over u.  
Hoe kan ik de cookies uitzetten?
Wilt u de cookies uitzetten en maakt u gebruik van meerdere computers en/of browsers, dan dient u dit op alle computers en/of browsers apart te doen.  

Cookies uitzetten:

 

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.