MAALKOP

PeerGrouP
Fri 21 Jun ’19 - Sun 30 Jun ’19
Intiem locatietheater over de ondergang van een jonge boer
Fri 21 Jun ’19
-
Sun 30 Jun ’19

Maalkop vertelt het verhaal van een jonge boer, gespeeld door Fabian Jansen, die noodgedwongen afstand moet doen van zijn bedrijf. De boer voelt zich vergroeid met de streek, de grond en zijn dieren. Hij kan niet meer terug, alleen nog terugkijken. Alleen een koe houdt hem ogenschijnlijk nog overeind, of houdt zij hem juist gevangen?

Maalkop is een theaterdialoog tussen een man en zijn koe. Een verrassende combinatie waarin Jansen improviseert met zijn tegenspeelster: koe Martje 160. Een intiem portret over de onontkoombare ondergang van een jonge boer en zijn liefde voor zijn land en zijn bedrijf.
 

Crew
Acteur Fabian Jansen is bekend van de musical Hij Gelooft In Mij over André Hazes en speelde in films als Mannenharten, Nena en Dorst. Regisseur en schrijver Jos van Kan werkte in zijn lange carrière aan minstens 85 toneel-, muziektheater- en operavoorstellingen over de hele wereld.
 

Samenwerking
Maalkop wordt ontwikkeld in samenspraak met de organisaties ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie) en ZOB (Zorg om Boer en Tuinder). Bij de voorstelling werkt PeerGrouP samen met deze organisaties aan een verdiepingsprogramma. Met gebundelde krachten wordt er meer aandacht gevraagd voor onzichtbare problemen in de agrarische sector.
 

Na veertig uitverkochte voorstellingen in het Noorden is Maalkop dit jaar door het hele land te zien.

  • Maalkop speelt op locatie in een niet-operationeel melkveebedrijf. Adres: Mosselaarsweg 10, 5684 NZ in Best. Met borden word je naar het parkeerterrein begeleid (ongeveer 50 meter vanaf de boerderij). 
  • De voorstelling is overdekt, je zit op houten bankjes zonder rugleuning. Bij hoge temperaturen kan het warm worden in de stal. Het is toegestaan om een flesje water mee te nemen.  
  • Excl. consumptie. Na afloop is het mogelijk om een drankje te bestellen in de naastgelegen stal. Alleen contant betalen. 
     

"Waardevol als theater zo relevant kan zijn om woorden aan diepe emoties te geven."

Eindhovens Dagblad

Credits

Spel: Fabian Jansen
Regie: Jos van Kan
Script: Herman van de Wijdeven
Concept en dramaturgie: Dinanda Luttikhedde