Op de Bodem

Orkater/De Nieuwkomers
Fri 30 May ’14 20:30 - 22:45
Fri 30 May ’14
-
Mon 30 Nov ’99
20:30 - 22:45
 • Fri 30 May ’14
  -
  Mon 30 Nov ’99
  20:30 - 22:45
  Philipszaal

Nieuwe theatermakers veroveren het theater
Al meer dan vijf jaar produceert muziektheatergezelschap Orkater met succes muziektheaterproducties van en door nieuw talent. Veel van deze theatermakers hebben hun weg gevonden naar de kleine podia en festivals. De tijd is rijp om de stap te zetten naar de grote theaters. Met Op de Bodem laat Orkater u in Parktheater Eindhoven kennis maken met deze nieuwe generatie muziektheatermakers. Een avontuur voor de makers én het publiek.

Regisseur Michiel de Regt en componist Erik van der Horst maken met Op de Bodem een eigentijdse versie van Maxim Gorki’s klassieker Nachtasiel. Anders dan in het origineel zitten de mensen niet financieel, maar ideologisch aan de grond. Een groep jonge mensen bevindt zich in een all inclusive hotel. Wat ze ook meemaken en hoe extreem ze ook leven, ze zijn verveeld en niemand vindt wat hij zoekt; voelen dat je leeft.
Op de Bodem
is geen teksttoneel en geen popconcert, maar alles daar tussenin. Absurdistisch, droogkomisch en explosief.

Uit de pers:
"De jongens van de hotelband zijn niet alleen verantwoordelijk voor de beste staaltjes absurdisme, ze rocken het dak van de schouwburg." (Trouw)
"Veertien getalenteerde acteurs annex muzikanten op toneel, die zin hebben in een volledig ontsporende all-inclusivevakantieweek op toneel." (De Volkskrant***)
"De jonge spelers, die werden gecoacht door mimer Jochem Stavenuiter, blinken stuk voor stuk uit in dit hondsmoeilijke genre, met strak, goed getimed, uitermate geestig spel." (NRC Handelsblad****)

 • Met: componist Erik van der Horst, regisseur Michiel de Regt, schrijver Osar van Woensel
 • Spel: Jip Smit, Carolien Spoor, Hanna van Vliet, Judith van den Berg, Sanne Vanderbruggen e.a.