The Buddy Holly Story

Tim Akkerman e.a.
Thu 2 May ’13 - Fri 3 May ’13
Thu 2 May ’13
-
Fri 3 May ’13

Legendarische rocker komt tot leven
De veel te vroeg gestorven Buddy Holly was een enorm talent. Zo jong als hij was, kwam hij al op de proppen met nummer 1-hits als ‘That’ll Be The Day’, ‘Peggy Sue’, ‘Oh Boy’ en ‘Because I Love You’. Buddy werd slechts 22 jaar. Zo jong, zo talentvol, zo in de bloei van zijn leven: een koortsachtig korte carrière was ten einde. Tim Akkerman kruipt in de huid van Buddy Holly in een show, zoals de rockster die destijds ook gegeven moet hebben: vol energie en levenslust, opzwepend en, een en al rock-’n-roll. Een musical over een veel te kort leven. Maar wel een fantastisch leven!
Tim wordt begeleid door een ijzersterke band en tal van top vocalisten die meerdere klassiekers uit die tijd ten gehore brengen, waaronder die van The Big Bopper (Chantilly Lane) en Ritchie Valens (La Bamba).

Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper zaten samen in het vliegtuig dat op 3 feb 1959 verongelukte.
Na een optreden in Clear Lake, Iowa op 2 februari 1959, had Holly een vierpersoonsvliegtuig gecharterd om zo wat sneller in de volgende plaats Fargo, North Dakota te komen. Oorspronkelijk was het plan dat Waylon Jennings en Tommy Allsup mee zouden vliegen. Jennings stond zijn plaats af aan The Big Bopper, die ziek was. Valens probeerde Allsup om te praten om zijn plaats in het vliegtuig af te staan. Omdat Valens maar bleef vragen, besloten ze een munt op te gooien. "Heads" riep Valens en het was Kop.
In de vroege uren van 3 februari 1959 steeg het vliegtuig op van het vliegveld van Mason City, met als piloot de 21-jarige Roger Peterson. Na enkele kilometers vloog het vliegtuigje om onbekende redenen tegen de grond. Pas de volgende morgen, bij licht, werd het wrak ontdekt. Niemand bleek het ongeluk te hebben overleefd.
Deze dag leeft in de Amerikaanse popgeschiedenis voort alsThe day the music died’.
En met die legendarische song begint de musical.

 

Tim Akkerman vertolkt donderdag 2 mei op de redactie van het Eindhovens Dagblad enkele nummers uit deze musical. Kijk 2 mei (vanaf 17.00 uur) hoe dit verlopen is op ed.nl/cultuur  (Afdeling Kijk & Luister).


Uit de pers:
"Ze worden in deze Nederlandse versie (…) geloofwaardig gezongen door Tim Akkerman, voormalig voorman van de popgroep Di-rect." (NRC Handelsblad)
"Een sterke cast die begeleid wordt door een band die de pannen van het dak speelt. Het publiek kan niet stil blijven zitten bij zoveel muzikale hoogtepunten." (Telegraaf) 
Buddy Holly is een muziekfeest” (Metro)
Tim Akkerman slaagt bijzonder goed” (Metro)
Sterke cast (…) De band speelt de pannen van het dak” (De Telegraaf)
De energie spat er af” (Dagblad van het Noorden)
Sterke hits (…) Muziek blijft aanstekelijk” (NRC)

 

  • Tim Akkerman (voormalig leadzanger DI-RECT) speelde in 2009 in de rockopera ‘Tommy’
  • Met Frans van Deursen als DJ Hipockets Duncan
  • Buddy Holly stierf tijdens een tragisch vliegtuigongeluk op 3 februari 1959.
  • Script en liedteksten: Alan Janes. Vertaling en bewerking: Dick van den Heuvel. Regie: Peter de Baan
  • Tip: Dinerarrangement mogelijk
  • Bekijk de trailer en het optreden van The Buddy Holly Story tijdens de Uitmarkt Musical Sing-a-Long: