Pak je ritme, dans je los!

Danslouise.R
Thu 20 Oct ’22 10:00 - 12:00
Thu 20 Oct ’22
10:00 - 12:00
  • Thu 20 Oct ’22
    10:00 - 12:00
    Grote foyer
    Past event

Ook wanneer je beperkt bent in je bewegingen is dansen goed voor lijf en leden en het houdt je jong. En wat is er nu leuker dan anderen te ontmoeten op de dansvloer. Danslouise.R organiseert een dansevenement voor mensen met een bewegingsbeperking.

Onder muzikale begeleiding van DJ Marc wordt je uitgenodigd om los te gaan in dans en ritme. Vooral Soul, Latin en populaire muziek zullen de sfeer bepalen maar verzoekjes kunnen ook gedraaid worden. Als intermezzo zal Carola Eijsenring een paar van haar gedichten voordragen. Woorden en ritmes ervan zullen door Louise vertaald worden in dans en beweging. Na een rustig begin, eventueel op een stoel, komen we in een pittiger tempo terecht.  Een aantal vaste dansers gaan de gasten voor in een danscombinatie waar iedereen aan mee kan doen. En uiteraard is de dansvloer vrij om te dansen zoals je wil en met wie je wil.

 

Sinds 2015 geeft Louise Rutten wekelijks danslessen in Parktheater. Als dansdocent was zij jarenlang actief binnen het amateurveld en het basisonderwijs. Vanaf 2014 kwam ze in aanraking met Dance for Health (Rotterdam) waar dansmethodes ontwikkeld werden voor mensen met Parkinson, MS, Reuma en NAH. Ondertussen voelt een uiteenlopende groep dansers in Eindhoven zich daar goed bij. Met een breed scala van muziekstijlen probeert Louise je dansgevoel te prikkelen en anderen ontmoeten op de vloer.                             

Carola Eijsenring schrijft al meer dan 25 jaar gedichten. In 2004 begon ze in het openbaar op te treden bij ‘Poetry International’ in Rotterdam. Vanaf 2019 verzorgt ze diverse voorstellingen met haar poëzie en Burning Blood groep (muzikanten, dansers en grafisch vormgevers van over de hele wereld).