Bart Grietens

Show me the money

Sadettin K.
Thu 23 Mar ’23 20:30
Ik bezit dus ik besta
Thu 23 Mar ’23
20:30

Sadettin K. is een hedendaagse verteller die met humor en zelfrelativering het maatschappelijke met het persoonlijke combineert.

Geld speelt, zoals bij misschien wel meer mensen, een grote rol in Sadettins leven. Of het nu de aanwezigheid of de afwezigheid ervan is: zijn leven wordt erdoor beheerst. Een geheim dat we hier mogen verklappen: de enige reden dat Sadettin als kind van Turkse arbeidsmigranten in Zutphen werd geboren en niet in het dorp van zijn ouders is: geld.
Is Sadettin er daarom zo door geobsedeerd? Misschien is het iets erfelijks? Of moet hij een schuld aflossen? Zoveel mogelijk geld verdienen en succesvol zijn in het leven als compensatie voor de offers van zijn ouders? Ondersteund door muziek van Kaspar Schellingerhout probeert Sadettin antwoord te vinden op deze moeilijke vragen.

Over Sadettin K.

Sadettin Kirmiziyüz presenteert zijn voorstellingen onder de naam Sadettin K. Hij maakte naam met voorstellingen als Citizan K en Somedaymyprincewill.com die thema's als identiteit, migratie en integratie op een rake, soms grappige maar altijd ontroerende en empathische manier benaderen.