Fritz box

FTBLL – Can you kick it

ISH Dance Collective
Sat 11 Mar ’23 20:30
Straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking in één spectaculaire choreografie
Sat 11 Mar ’23
20:30

Begeleid door vette hiphop beats brengt ISH Dance Collective met deze voorstelling een ode aan voetbal. De internationaal gerenommeerde cast van freestyle voetballers, straatvoetballers en breakers knalt van het podium met flitsend voetenwerk, indrukwekkende powermoves en hypnotische danssequenties.

Choreograaf Marco Gerrits' liefde voor urban sports is al 20 jaar een belangrijke voedingsbodem voor zijn theatervoorstellingen met ISH Dance Collective. Hij ontdekte dat de bewegingen van voetballers vergelijkbaar zijn met dans. Can you kick it vangt het vuur en de passie van het aangaan van de strijd en het showen van de beste moves in een spectaculaire choreografie met negen internationale toppers op het toneel.

“Ik ontdekte dat de bewegingen van de voetballers vergelijkbaar zijn met dans. Tussen een breaking battle of een pannawedstrijd zitten dezelfde emoties. Je gaat de strijd aan met elkaar en probeert de beste moves te laten zien. Je wil beter zijn dan de ander"

choreograaf Marco Gerris

Credits

Concept & regie Marco Gerris Cast BREAKING: Daryl, Oscar Starink, Jeffrey ‘Kid Colombia’ Verschoor FREESTYLE: Pola Gomez, Rowdy Heinen, Kitti Szász STRAATVOETBAL: Edward van Gils, Achie Tarhouchi SPOKEN WORD: Moze Naël Muziek Rik Ronner [Wondermonster]

Over ISH Dane Collective

ISH Dance Collective is een internationaal gerenommeerd dansgezelschap met voorstellingen waarin eigentijdse disciplines als hiphop dans, skating, freerunning en BMX centraal staan. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH de poëzie van de straat zichtbaar.