Typisch Eindhoven de Liveshows

Zomer van Dertien | Stichting de Kleurrijke stad i.s.m. Oscar de Boer
Sun 1 Aug ’21 - Sun 22 Aug ’21
Sun 1 Aug ’21
-
Sun 22 Aug ’21

In 1920 annexeerde Eindhoven, het kleine stadje aan de Dommel, vijf randgemeenten. Namelijk: Gestel, Strijp, Stratum, Tongelre en Woensel. Deze gebeurtenis mag gevierd worden en inspireerde ons tot een cultureel project, met muziek en theater. De vraag die bij ons opkwam was, wat is nu typisch Eindhovens?

Theatermaker en Eindhovenaar Oscar de Boer (o.a. Bier & Liefde) gaat tijdens drie live storytellshows op zoek naar antwoorden op deze vraag. We bezoeken daarbij het verleden, het heden en de toekomst van onze mooie stad. Er worden gasten geïnterviewd, verhalen verteld, er is livemuziek en theater. Een middag met een compleet programma voor en door Eindhovenaren. 

Programma zondag 22 augustus
Inloop: vanaf 14.00u drankje en welkom op het terras van Smaaktheater Dertien
Aanvang: 14.30u (start met muziek)
Pauze: om circa 15.25u
Verwachte eindtijd: 17.00u (dit is bij benadering en kan op de dag zelf nog veranderen)
* vanaf 15.00u worden opnamen gemaakt voor de podcast van de show

Geef zin aan het feest en het leven
Op 22 augustus is de derde editie van de Storytel Live Show van Typisch Eindhoven en er staat weer een bruisend programma gepland. Uiteraard staat onze huisband Bright Lights er weer met onder andere liedjes van Eindhovense muzikanten/zangers. Vaste prik zijn ook de roerselen van Mathias en de column van Bob. Verder hebben we leden van de Latijns Amerikaanse vereniging C.L.O. te gast. Zij komen vertellen over hun manier van carnaval vieren. Is deze echt anders of is het alleen uiterlijk en kan dat samen met het carnavalsfeest dat we gewend zijn? In de zaal verwachten we Eindhovenaren die hun mooiste herinnering van Eindhovens carnaval beschrijven.

Onze tweede gast is Monique Hendriks. Zij is een jonge Eindhovense schrijfster, actrice, wetenschapper en performer die met haar (droom)wereld wellicht een andere kant van typisch Eindhoven kan laten zien. Met haar penseel beschrijft zij een wereld die iedereen anders kan interpreteren, maar die hetzelfde doel heeft: de fantasie te prikkelen. Door taal te gebruiken om beelden en gevoelens te beschrijven gunt zij iedere lezer zijn eigen droom. Dat is wat verhalen voor haar al van jongs af aan zijn: voeding voor dromen. Dromen die het leven zin geven. En wat kan de zin van het leven anders zijn, dan je leven zin te geven?