Vacature: lid RvC

Parktheater Eindhoven N.V. komt graag in contact met 

Iemand Anders


die interesse heeft in de functie van lid van de Raad van Commissarissen

Organisatie en context
Parktheater Eindhoven N.V., in 1964 gesticht als Stadsschouwburg Eindhoven,  is het theater voor Eindhoven en regio. De gemeente Eindhoven is enig aandeelhouder van de N.V.. We zijn een van de grotere theaters in Nederland en bereiken met een brede programmering van zo’n 400 voorstellingen per theaterseizoen, jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers uit Eindhoven en omgeving. 

Het Parktheater heeft als doel een theater voor iedereen te zijn en heeft daarom een zeer diverse programmering. We willen het publiek raken en bijdragen aan mooie ontmoetingen van theatermakers met het publiek. In onze huidige missie Meer dan jij… zoeken we voortdurend verbinding met het huidige en nieuwe publiek. Het Parktheater staat midden in de samenleving en is betrokken bij en initiatiefnemer van verschillende maatschappelijke projecten. 

We zijn een innovatieve en platte organisatie die werkt vanuit de eigen verantwoordelijkheid en inbreng van de medewerkers. 

We beschikken over over drie zalen: de Hertog Jan Zaal (950 plaatsen), de Kameleonzaal (150 plaatsen) en de Philipszaal (510 plaatsen). Parktheater is tevens initiator van Pand P (grote zaal 110 plaatsen). 

In het Parktheater werken ruim 100 medewerkers (ruim 50 FTE). De organisatie wordt aangestuurd door een directeur.

Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen is belast met het toezicht op het beleid van de directie en op de algemene gang van zaken binnen de vennootschap en het (on)gevraagd adviseren van de directie. De Raad vergadert daartoe zo’n 5 tot 7 maal per jaar in formele zin. Daarnaast zijn de leden van de Raad aanwezig bij informele bijeenkomsten.

Parktheater Eindhoven streeft naar een veelzijdige raad met kennis van zaken en affiniteit met cultuur, theater en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

De Raad van Commissarissen bestaat op dit moment uit vijf personen en werkt volgens de Code Cultural Governance. Leden worden benoemd voor een periode van vier jaar en kunnen worden herbenoemd. De officiële benoeming vindt plaats door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, op voordracht van de Raad van Commissarissen. In verband met het rooster van aftreden nemen twee leden de komende periode afscheid. De Raad komt daarom graag in contact met geïnteresseerden voor deze functie. Daarbij is de Raad nadrukkelijk op zoek naar Iemand Anders, met andere competenties en om de diversiteit in de Raad te vergroten.

Profiel
De aanwezige ervaring en competenties van de huidige Commissarissen liggen voornamelijk op het terrein van financiën, ondernemerschap en algemeen bestuur.

Daarom zoeken we nu Iemand Anders.

Het maakt ons niet uit waar je in gelooft, van wie je houdt of waar je vandaan komt. We zijn vooral benieuwd hoe jouw bijdrage kan helpen bij de ontwikkeling en innovatie van het Parktheater. We laten ons graag verrassen door je kwaliteiten en creativiteit. Wat we belangrijk vinden is dat je affiniteit hebt met het culturele werkveld, maar een andere manier om professioneel en maatschappelijk actief te zijn kan natuurlijk ook. Uiteraard zoeken we iemand die integer en onafhankelijk is, en ook genoeg verantwoordelijkheidsgevoel en de juiste houding heeft voor de klankbordfunctie met de directie.

Honorering
Aan de werkzaamheden als commissaris is geen honorering verbonden.

Procedure
Kandidaten worden verzocht de sollicitatie vóór 14 november te mailen aan de heer H. Nieuwenhuizen, voorzitter van de Raad van Commissarissen, via hugo.nieuwenhuizen@parktheater.nl.

Voor informatie over de functie kun je terecht bij de heer G. Pastoor, directeur Parktheater via 040 2 156 156 of giel.pastoor@parktheater.nl.

Ingangsdatum van de functie is per 1 januari 2023.

Geef theater cadeau

De maand december is begonnen. Buiten wordt het donker, binnen gaan de lichtjes aan. De feestdagen staan voor de deur. Kom alvast in de stemming en beleef sfeervolle voorstellingen in het Parktheater.…

Wonka Podia - Adventkalender

Wonka Podia trakteert jou deze decembermaand op cultuur en ander lekkers. Hartverwarmende theatercadeautjes voor iedereen. Elke week open je een nieuwe verrassing op de Wonka Podia website. Doe ook me…

Nieuwe Maan Theater- en wetenschapsfestival over transformatie

Op zoek naar nieuwe vergezichten met vooruitdenkers en theatermakers   Theater, kunst, kennis & wetenschap In januari 2023 presenteren het Parktheater en BrabantKennis Nieuwe Maan: festival voor trans…

working at the parktheater

With over 130 employees, we work daily to ensure that you have a fantastic experience at Parktheater Eindhoven. It is our goal to surprise you, move you, confound you, still you and astonish you. It i…

Philipszaalpas

Bezoek 50 geselecteerde voorstellingen in de Philipszaal voor 195 euro

Stroom

Laat je inspireren door de nieuwe generatie theatermakers 

wonka doeboek

Om kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met cultuur en educatie, brengen de Wonka Podia – een intensief samenwerkingsverband tussen zes podia in de Brainportregio – in sep…

Let's talk about Sex

Het Parktheater presenteert in november Let’s talk about Sex. Een sexy theaterfestival over het meest spraakmakende én meest vermeden onderwerp, seksualiteit dus. Met theater, talks, kunst, eten en me…

Kirsten van Teijn

Binnenkort, op 12 november,  speelt cabaretière en theatermaker Kirsten van Teijn haar voorstelling (S)EXPERIMENT in het Parktheater. Onlangs won Kirsten tijdens het cabaretgala de cabaretprijs Neerla…

Podiumpas

Vanaf 1 november 2022 kun je met de Podiumpas onbeperkt naar voorstellingen en concerten bij meer dan 30 aangesloten podia verspreid over heel Nederland. Ook bij Parktheater Eindhoven!