Parktheater trotse partner The Parkinson Games

Van 4 t/m 6 augustus vinden The Parkinson Games plaats in Eindhoven. Het Parktheater is trotse partner van deze Olympische Spelen voor mensen met Parkinson en mag gastheer zijn van het symposium en de culturele gala-avond. 

Over The Parkinson Games
De Olympische Spelen zijn voor veel mensen het ultieme sportevenement. Dit geldt ook voor mensen met Parkinson. Zij passen echter niet binnen de huidige wedstrijden als Paralympics (geen armen en/of benen en/of blind) en Specialympics (Syndroom van Down). Parkinson2Beat organiseert daarom haar eigen 'olympische spelen' genaamd The Parkinson Games, samen met mensen met Parkinson uit andere landen. Eindhoven is de locatie voor The Parkinson Games 2022.

Cultuur
De openingsceremonie, het Gala en de sluitingsceremonie vormen samen de culturele ruggengraat van The Parkinson Games. Andrew Greenwood, choreograaf en oprichter van Switch2Move tekent voor de creatie hiervan. Hij nodigt internationale artiesten: dansers, muzikanten en performers uit deel te nemen aan deze krachtige uiting van het streven naar maximale inclusie en verhoging van de awareness t.a.v. Parkinson en leefstijl. Ook is er een tentoonstelling te zien van schilderijen en standbeelden gemaakt door mensen met Parkinson. 

Symposium Leefstijl en Parkinson
Wereldwijd zien we een enorme stijging in het aantal mensen met Parkinson. Hoe kunnen we dat stoppen? Wat kunnen we doen? Het is belangrijk dat we bij de behandeling niet alleen naar medicatie kijken, maar ook meer aandacht besteden aan de effecten van leefstijl. Leefstijl is met name bewegen, gezonde voeding, voldoende rust, betere stress beheersing, zoeken van cognitieve uitdagingen en een gezonde omgeving. Tijdens het symposium zijn er een aantal gerenommeerde, interessante sprekers, die ieder vanuit hun eigen expertise vertellen over het belang van sporten en gezonde leefstijl. 

Kijk voor meer informatie op de website van The Parkinson Games