Wat is thinX

Parktheater introduceerde in 2012 het innovatiefonds en innovatietraject thinX; theater en innovatie 10.0. Onder deze noemer vindt een veelvoud aan activiteiten plaats, die niet alleen leuk en goed zijn om nu te doen, maar die allemaal ook een bijdrage leveren aan het theater van de toekomst. En aan onze kennis van die toekomst en mogelijke invloed op die toekomst.

Het theater is de uitdaging aangegaan om de toekomst van theater te onderzoeken en ondertussen dat theater ook al te gaan vormgeven. ‘De brug bouwen, terwijl je er over heen loopt’, wordt dat ook wel genoemd. En die brug naar de toekomst is nodig. Want wie vandaag niet innoveert, heeft morgen geen theater meer.

De makers
Jonge, talentvolle makers die een speel- en oefenplek verdienen, kunnen terecht in het Parktheater. Reeds bekende makers die een andere route in willen slaan, vinden het Parktheater aan hun zijde.
Makers die momenteel vanuit thinX ondersteund worden zijn: Michèle Rijzewijk (Mies-en-scène), Hanna van Mourik Broekman (Tg Nomen) en Simon Bus.

Makers die hun thinX traject hebben afgerond zijn: Marcel Osterop, Kim Leeuw (Stichting Drift), André Grekhov, Leon van der Zanden, Oscar de Boer (Bende van Oz) en Jeroens Clan.

De projecten
Naast het begeleiden en ondersteunen van deze makers, vonden er nog een groot aantal activiteiten plaats onder de noemer van thinX, zoals: Best of the Fest, RAAK!, WEIland, en voorstellingen die in het Parktheater spelen en in huizen van woonzorggroep Vitalis live worden uitgezonden.

Wilt u meer informatie dan op deze website te lezen is? Onder deze links vindt u publicaties die we over thinX schreven:
thinX 2012-2013
thinX 2013-2014
thinX 2014-2015