Sanne Peper

Slachthuis vijf

Theater Rotterdam | Erik Whien
vr 7 jun ’24 20:30 - 22:00
vr 7 jun ’24
20:30 - 22:00

De succesvolle en bejubelde voorstelling Slachthuis vijf van Theater Rotterdam in de regie van Erik Whien komt nu ook naar het Parktheater.

Billy Pilgrim is losgeraakt van de tijd. De Amerikaanse soldaat kan in 1945 door een deur stappen en ergens in 1965 naar buiten komen. De realiteit rondom hem valt langzaam uit elkaar en traumatische gebeurtenissen uit Billy’s leven krijgen daarmee een nieuwe plek en betekenis. Zo herbeleeft hij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog het gruwelijke bombardement op Dresden en wordt hij tegelijkertijd door aliens ontvoerd en tentoongesteld op hun planeet Tralfamadore. Op die plek leert Billy dat de dingen niet anders kunnen gebeuren dan ze gebeuren. En dat alle dingen tegelijkertijd gebeuren.

Deze toneelbewerking van Kurt Vonneguts anti-oorlogs meesterwerk werd geselecteerd voor het Theaterfestival in 2022. De jury noemde het “een verpletterend oorlogsverhaal op toneel”. 

Regisseur Erik Whien heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij op weergaloze manier een boek naar het toneel kan brengen. Na Revolutionary Road van Richard Yates en Verdriet is het ding met veren van Max Porter volgt de succesvolle toneelbewerking van Slachthuis vijf. 

Uit de pers
"Een voorstelling waarin je kopje onder gaat en happend naar adem weer boven komt." (NRC ★★★★★)
“Bram Suijker vertolkt Billy Pilgrim in een fenomenale balanceer-act waarin een gedurfde, haast clowneske lichtvoetigheid een diepe tragiek verraadt.” (Theaterkrant)
"Lichtvoetig en troostrijk oorlogsverhaal"  (De Telegraaf ★★★★)
“Schitterende theatrale beelden, intrigerende filosofische vragen en razend knap spel van Bram Suijker." (de Volkskrant)

  • Met gratis inleiding om 19.30 uur

Credits

Bewerking Koen Tachelet | Regie Erik Whien | Spel Bram Suijker (winnaar Louis d’Or 2022), Sophie Höppener, Jasper Stoop. e.a. 

 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer