Teis Albers

The Man who fell from the sky

Panama Pictures
vr 17 mei ’24 20:30 - 21:35
Zintuiglijk en fysiek verhaal op het snijvlak van circus en dans
vr 17 mei ’24
20:30 - 21:35

Voor The man who fell from the sky vervlecht Panama Pictures dans, lucht- en vloeracrobatiek en live muziek tot een indringende en poëtische beeldenreeks met een grote fysieke lading, waarbij de kracht en kwetsbaarheid van het menselijk lichaam voorop staan.

Terwijl alles in het universum streeft naar chaos, probeert de mens steeds opnieuw orde aan te brengen. We willen verklaren, begrijpen. Maar de meeste ideologieën en structuren die ons ooit hielpen bij die oriëntatie, schaften we af; ze waren te beperkend om nog als richtingwijzer te dienen. Tegelijkertijd lijkt de wereld in brand te staan en overschaduwt de ene crisis de andere.  Wat rest ons nu?
The Man who fell from the sky vangt dit collectieve gevoel van stuurloosheid en ontwrichting. De performers lijken er wel aangespoeld. Hoog in de lucht hangen zij aan takken van een ontwortelde boom, balanceren ze op bewegende plateaus. Is dit de nasleep van een ramp? De voorbode van een grote verandering? The Man who fell from the sky toont zeven mannen die zich, zonder houvast of kompas, moet verhouden tot een omgeving die aan verandering onderhevig is.

"Als toeschouwer zie je hoop, meebewegen, solidariteit, elkaar opvangen. Je ziet angst, vergeefsheid, frustratie en hulpeloosheid. Vallen en pogen weer verder te gaan. Acrobatische spierkracht gecombineerd met menselijke breekbaarheid."

Brabants Dagblad 

Over Panama Pictures

Dynamisch, ongepolijst en bij vlagen spectaculair, maar tegelijkertijd kwetsbaar en intiem. Panama Pictures maakt voorstellingen op het snijvlak van dans en circus, waarin de disciplines moeiteloos in elkaar overvloeien en de dialoog aangaan met architectonische decors en live muziek. Voor iedere voorstelling wordt een nieuw universum opgetrokken. Dans en acrobatiek worden vervlochten met klassieke muziek, elektronische beats en zang.
Panama Pictures neemt haar publiek mee in een zintuiglijk en fysiek verhaal over universele onderwerpen. Choreograaf Pia Meuthen vertaalt literaire en filosofische inspiratiebronnen naar poëtische beelden en weet haar toeschouwers te raken met de grote fysieke impact en menselijke uitstraling van het geheel. Ze toont werelden die herkenbaar zijn maar ook altijd ruimte geven voor eigen interpretatie.
Panama Pictures is huisgezelschap van de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, provincie Noord-Brabant en gemeente ‘s-Hertogenbosch. 

Credits

Choreografie Pia Meuthen | Dans en acrobatiek Francesco Barba, Davide Bellotta, Fynn Neb, Jefta Tanate, Tarek Rammo, Dimitri Landoz, Yaniv Dagan | Live muziek Budy Mokoginta

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer