Bowie Verschuuren

BAAAAAA

Circus Treurdier
STROOM
vr 22 mrt ’24 20:30 - 22:15
Bitter-komische voorstelling over een bescheiden mens in een zeer mondige wereld
vr 22 mrt ’24
20:30 - 22:15
  • vr 22 mrt ’24
    20:30 - 22:15
    Philipszaal

Ben je een bescheiden snuiter, zo iemand die zich niet graag opdringt? Of ben je juist geboren voor de voorgrond? Een van nature aanwezige blaat-aap die nooit een blad voor de mond neemt?

Circus Treurdier is terug met BAAAAAA, een muzikale en bitter-komische voorstelling over een bescheiden mens in een zeer mondige wereld. BAAAAAA werd door de Nederlandse Toneeljury geselecteerd voor de Officiële Juryselectie 2022, Jan-Paul Buijs werd genomineerd voor de Louis d'Or en slotlied Goddank werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2022.

Theo Maassen over de voorstelling:“BAAAAAAA speelt overal in Nederland. Ga kijken het is... ik meen het oprecht het is een van de mooiste dingen die ik heb gezien in jaren. Het is echt supergrappig, en dramatisch en het is fantastisch. Ga kijken naar die voorstelling.” 

Uit de pers
“…reeks hilarische gedachte-experimenten […] rondom een fantastische Jan-Paul Buijs, die als Guido zijn kwelling met verwrongen mimieken en fysieke pijn vormgeeft.'' (NRC ★★★★)
''Geestige outcasttragedie excelleert in muzikaliteit.’ [...] ‘In twee verpletterende a capella-stukken brengt BAAAAAA al de beslommeringen over eenzaamheid en geborgenheid compact bij elkaar, en installeert het de diepere emotionele lading ...'' (Theaterkrant)
''Het mooie is dat je blijft gissen of muurbloem Guido nu verlegen is, of een verwaande angsthaas. Wat moet je doen als eeuwig buitenbeen? Kun je ontsnappen aan die rol, of moet je die dan maar omarmen?'' (Het Parool)

Onderdeel van

''Een ingenieus spiegelpaleis: vernuftig en verrassend, en even scherpzinnig als hilarisch.'' ★★★★

De Volkskrant

Over Circus Treurdier
Circus Treurdier is een Amsterdams makers-collectief, dat naast muziektheater ook televisie- en filmproducties maakt, zoals de VPRO televisieserie TreurTeeVee (twee nominaties voor een Gouden Kalf 2020). Het gezelschap staat voor absurd, filosofisch en muzikaal theater (of film) met een maatschappijkritische ondertoon en een flinke dosis (bittere) humor. 

Credits

Tekst en muziek Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen Spel en zang Jan-Paul Buijs, Peter van Rooijen, Sophie Höppener, Roos van Erkel, Sam van Hulst Composities en arrangementen Arthur Wagenaar

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer