Geluksonderzoek

Geluksplekken 2015: eerste 11 zijn bekend
Voorafgaand aan de eerste editie van Geluk voor Eindhoven, van 16 t/m 20 maart 2015 gingen studenten van Fontys Hogeschool HRM en Psychologie samen met het Parktheater op zoek naar Geluksplekken in Eindhoven. Ze deden dat onder begeleiding van de Belgische Geluksambassadeur en samensteller van het World Book of Happiness, Leo Bormans. De studenten gingen Eindhovense wijken in om te ontdekken waar Eindhovenaren gelukkig zijn en richtten een aantal van die plekken zo in dat die ook bij kunnen dragen aan het geluk van anderen. 30 maart 2015 werden de eerste 11 officieel onthuld, bekijk ze hier.

Geluksplekken 2016: het onderzoek gaat verder
De zoektocht naar de Geluksplekken in Eindhoven is voortgezet. Via social media en vele emails zijn er veel tips binnengekomen. Afgelopen februari presenteerden de Fontys-studenten hun voorstellen aan Leo Bormans. Er zijn meer bijzondere plekken in de stad dan iedereen had durven dromen! Deze willen we graag met de rest van de Eindhovenaren delen. In het voorjaar maken we de nieuwe Geluksplekken bekend. Houd deze site in de gaten voor meer neiuws.

Eindhovenaren kunnen zelf ook een Geluksplek nomineren, kunnen een mailtje sturen naar geluksplekken@fontys.nl of twitteren met de hashtag #hapspots040.

Over Leo Bormans en Hapspots
Leo Bormans begon zijn zoektocht naar Geluksplekken, zogeheten Hapspots in zijn thuisland België. Inmiddels zijn er in tal van landen dergelijke plekken te vinden. In 2015 was Eindhoven aan de beurt. Het onderzoek ging officieel van start middels een inspirerende lezing van Bormans voor 100 geïnteresseerde Fontys studenten.