6. De Zeven Stroomversnellingen aan het Museum


This text in English>>

De bankjes aan de Dommel, tussen het Stadhuis en het Van Abbemuseum (Bilderdijklaan 10, Eindhoven) (Centrum)

De plek van geluk
Bij de vier bankjes tussen het Stadhuis en het Van Abbe museum heb je een uniek uitzicht op de Dommel, de bruggen en het museum. De grijze leistenen waarmee het museum is bekleed komen uit Lapland. Het weer heeft invloed op de kleur van de leistenen; hun kleur verandert van zilvergrijs naar donker antraciet. Laat je betoveren. Voor het museum staat ‘Balzac’ van Rodin. Volgens sommigen het eerste echt ‘moderne’ beeldhouwwerk uit de geschiedenis. Het toont veel meer ‘de persoon’ dan enige fysieke gelijkenis.

Wat ons hier gelukkig maakt
Zomaar een brok natuur midden in de stad. Het ruisen van het eeuwige water. Hoe de geschiedenis hier leeft tussen de massieve, oude oorlogsbrug en de nieuwe, gestileerde glazen brug. Alles verandert. Altijd iets nieuws ontdekken in een van de mooiste musea van het land.

Ben je benieuwd naar de tips en opdrachten die bij deze Geluksplek horen? Deze vind je in de brochure die vanaf maandag 16 mei 2016 voor €1,- verkrijgbaar is bij het VVV-kantoor, de Bibliotheek, Boekhandel Van Piere en bij de meeste geluksplekken.