23. Het Eiland in de Dommel


This text in English>>

Adres: Kasteel Eckart, Nuenenseweg 1, Eindhoven (Woensel-noord)

De plek van geluk
De Heerlijkheid Eckart was ooit een eiland in de Dommel. Het gebied is al lang bewoond. De oudste vondsten zijn 10.000 jaar oud. Op het prachtig landgoed wandel je vrij langs kasteel, koetshuis, grachten, bruggen, kasteelboerderij en herberg. Neem er rustig je tijd voor. Nu is het Landgoed een woonpark (Eckartdal) en maakt het deel uit van Lunet zorg. Samen zorgen 2500 medewerkers en 1.100 vrijwilligers ervoor dat mensen met een verstandelijke beperking veilig en prettig wonen, leven en actief zijn in Zuidoost Brabant.

Wat ons hier gelukkig maakt?
Het eilandgevoel. Stilte. Elke mens is een verhaal. Prachtige lanen. Dit is een heel bijzonder dorp. De vijver naast het koetshuis. Even in het kapelletje binnen springen. Konijntjes knuffelen in de boerderij. Mensen ontmoeten. Stilstaan bij de cyclus van het leven.

Ben je benieuwd naar de tips en opdrachten die bij deze Geluksplek horen? Deze vind je in de brochure die vanaf maandag 16 mei 2016 voor €1,- verkrijgbaar is bij het VVV-kantoor, de Bibliotheek, Boekhandel Van Piere en bij de meeste geluksplekken.