17. De Speeltuin van je Dromen


This text in English>>

De speeltuin Philipsdorp, Antony van Leeuwenhoeklaan, Eindhoven (Strijp)
www.speeltuinphilipsdorp.nl

De plek van geluk
Een avontuurlijke speeltuin van 7500 vierkante meter. De eerste speeltuigen kwamen in de wijk in 1922. Toen de sponsoring door Philips wegviel, raakte de speeltuin in verval. Eind vorige eeuw moest hij dicht. Een groep vrijwilligers heeft alles in het werk gesteld om de speeltuin compleet te laten renoveren. Hij wordt nu 100% door vrijwilligers gerund en er zijn altijd minstens twee toezichthouders. Ook toegankelijk voor kinderen met een beperking. De inkomsten uit de entreegelden worden besteed aan de speeltuin.

Wat ons hier gelukkig maakt
Draaien, klimmen, glijden. Volledig omheind en er houdt altijd iemand een oogje in het zeil. Kliederen in de zon met zand en water. Heerlijk genieten op het terras met uitzicht over de hele tuin. Leve de zandbak! Ook als je wat ouder bent, is het leuk om zoveel spelende kinderen te zien. Iedereen speelt hier met iedereen.

Ben je benieuwd naar de tips en opdrachten die bij deze Geluksplek horen? Deze vind je in de brochure die vanaf maandag 16 mei 2016 voor €1,- verkrijgbaar is bij het VVV-kantoor, de Bibliotheek, Boekhandel Van Piere en bij de meeste geluksplekken.