16. De Paradijselijke Boomgaard


This text in English>>

Philips Fruittuin, Oirschotsedijk 14a, Eindhoven (via rotonde Achtseweg Zuid) (Strijp)

www.philipsfruittuin.nl

De plek van geluk
Deze fruittuin is een uitgestrekte boomgaard aan de rand van het centrum en toch midden in het groen: 12 hectaren appel-, peren- en pruimenplezier. Dit was in 1930 een werkverschaffingsproject van Philips waardoor de arbeiders gestimuleerd werden om ook nog gezond fruit te eten. Nu lijken de moderne gebouwen opgetrokken uit oude fruitkisten. Wandel tussen de bomen en waan je even in het paradijs. Heeft Eva zin in een verleidelijke appel?

Wat ons hier gelukkig maakt?
Hier wordt fruit geteeld met respect voor de natuur. De mooiste picknick ooit. Pannenkoek eten tussen de bloesems. In het najaar zelf appels komen plukken en thuis een heerlijke appeltaart bakken. De geur van vers. Kleuren, afhankelijk van het seizoen, maar altijd mooi. Als ik hier ben voel ik me gezond. Ik neem altijd een stukje van het paradijs mee naar huis.

Ben je benieuwd naar de tips en opdrachten die bij deze Geluksplek horen? Deze vind je in de brochure die vanaf maandag 16 mei 2016 voor €1,- verkrijgbaar is bij het VVV-kantoor, de Bibliotheek, Boekhandel Van Piere en bij de meeste geluksplekken.