10. Bronnen van Verbeelding


This text in English>>


Adres: Stadswandelpark, Looiakkers, Eindhoven / Sterrenwacht: Alberdingk Thijmlaan 3 / Parktheater: Theaterpad 1 (Stratum)
www.sterrenwachteindhoven.nl.

De plek van geluk
Dit stadspark werd in 1921 speciaal ontworpen om te flaneren langs de gazons met uitzicht op het water. Rustig wandelen, spelen op de weide, picknicken aan de vijver … allemaal dingen die ons oprecht gelukkig kunnen maken. Gebogen en rechte paden brengen je langs inspirerende kunstwerken, de oevers van de Dommel en zeldzame bomen (zoals zwarte berken en witte esdoorn). Dit park vormde de inspiratiebron voor de Efteling. Toen Philips hier in 1951 voor zijn zestigjarig bestaan een tijdelijke sprookjestuin van maakte, was het idee voor de Efteling geboren. De gelukstips brengen je naar drie sprookjesachtige plekken in het park.

Wat ons hier gelukkig maakt?
Elk seizoen kleurt anders. Naar de sterren komen kijken. Beuken, eiken, wilgen. Spelen. Picknicken. Het water. Gewoon op een bankje zitten. Joggen. De volière. Ademruimte.

Ben je benieuwd naar de tips en opdrachten die bij deze Geluksplek horen? Deze vind je in de brochure die vanaf maandag 16 mei 2016 voor €1,- verkrijgbaar is bij het VVV-kantoor, de Bibliotheek, Boekhandel Van Piere en bij de meeste geluksplekken.