Geluk voor Eindhoven

Leo Bormans

Dutch Happiness Week
Na de succesvolle editie in maart 2017, vindt in 2018 opnieuw de Dutch Happiness Week plaats van 19 tot en met 23 maart. Na twee succesvolle edities van ‘Geluk voor Eindhoven’ reiken de ambities van initiatiefnemers Parktheater Eindhoven en Fontys Hogescholen verder dan de Eindhovense gemeentegrens. Daarom zetten zij samen met diverse partners een stevig programma met internationale allure neer, zonder daarbij het ‘kleine geluk’ uit het oog te verliezen. Alle informatie, nieuws en activiteiten zijn te vinden op de speciale website: dutchhappinessweek.nl

Programmahighlights

  • De eerste activiteit is bekend: op dinsdag 20 maart 2018 vindt het grootste evenement in Nederland op het gebied van werkgeluk plaats in het Parktheater - Happy People - Better Business. Steeds meer organisaties erkennen dat gelukkige medewerkers bijdragen aan een succesvolle organisatie. Medewerkers die goed in hun vel zitten, betrokken zijn en een stapje extra zetten voor de klant en voor hun collega’s maken het verschil. Na twee succesvolle edities in Den Haag vindt het derde Happy People - Better Business event nu plaats in Parktheater Eindhoven, als onderdeel van de Dutch Happiness Week. Met inspirerende presentaties van sprekers uit binnen- en buitenland en een breed aanbod van workshops van bedrijven die happiness at work al succesvol in de praktijk brengen.

Het volledige programma van de Dutch Happiness Week wordt later bekend gemaakt.

Praktijkmiddag Sturen op Geluk - woensdag 28 juni, Stadhuis Eindhoven
De Gemeente Eindhoven organiseert in samenwerking met Stichting Geluk Eindhoven (Fontys/Parktheater) en EHERO (Erasmus Happiness Research Organization Rotterdam) de Praktijkmiddag Sturen op Geluk om kennis te delen over het sturen op geluk. Zo leren we van elkaar op welke manier we meer kunnen halen uit sturen op geluk. 

Voorstellingen over Geluk in Parktheater Eindhoven
In het theaterprogramma van seizoen 17/18 staan 4 voorstellingen met het thema geluk:

Voor meer informatie en kaartverkoop klik op de titel (naar parktheater.nl)

Geluksplekken
In 2015 en 2016 zijn studenten van Fontys Hogeschool HRM en Psychologie samen met het Parktheater op zoek gegaan naar Geluksplekken in Eindhoven. Ze deden dat onder begeleiding van de Belgische geluksambassadeur en samensteller van het World Book of Happiness, Leo Bormans. De studenten gingen een aantal Eindhovense wijken in om te ontdekken waar Eindhovenaren gelukkig zijn en richten een aantal van die plekken zo in dat die ook bij kunnen dragen aan het geluk van anderen. In 2015 werden de eerste elf Gelukplekken van Eindhoven onthuld en in mei 2016 werden deze aangevuld met 14 nieuwe plekken. Op de 25 geluksplekken die Eindhoven nu rijk is vindt u tips en opdrachten die bijdragen aan een gelukkiger leven. Lees hier meer over de Geluksplekken.

Dutch Happiness Week is een initiatief van Parktheater Eindhoven en Fontys en wordt georganiseerd door de Stichting Geluk Eindhoven i.s.m. Natlab, Van Abbemuseum, Muziekgebouw Eindhoven, PopEi, geluksplekken, Erasmus Universiteit Rotterdam, de Bibliotheek Eindhoven en Driessen HRM.