Geluk voor Eindhoven

Leo Bormans
Guido Weijers Masterclass Geluk

Dutch Happiness Week
Van 13 tot en met 17 maart vindt de Dutch Happiness Week plaats. Na twee succesvolle edities van ‘Geluk voor Eindhoven’ reiken de ambities van initiatiefnemers Parktheater Eindhoven en Fontys Hogescholen verder dan de Eindhovense gemeentegrens. Daarom zetten zij samen met diverse partners een stevig programma met internationale allure neer, zonder daarbij het ‘kleine geluk’ uit het oog te verliezen. Alle informatie, nieuws en activiteiten zijn te vinden op de speciale website: dutchhappinessweek.nl

Programmahighlights

  • Geluksdeskundige en onderwijssocioloog Akshaya de Groot geeft in een openbare les op maandag 13 maart antwoord op de vragen ‘waar zit geluk en hoe kan onderwijs dat beïnvloeden’. Deze lezing wordt verzorgd in samenwerking met Erasmus Happiness Research Organisation.
  • Cabaretier Leon van der Zanden gaat maandag 13 maart in een theatrale setting in gesprek met Pim de Morree en Joost Minnaar (de Corporate Rebels) in gesprek over hun zoektocht naar wat mensen nodig hebben om weer gemotiveerd te raken. Zij zegden hun baan op en reisden een jaar lang de wereld over om organisaties te bezoeken waar werkgeluk centraal staat. Donderdag 16 maart gaan de Corporate Rebels in een vervolgworkshop nog dieper in op het thema werkgeluk.
  • De Deen Alexander Kjerulf is één van 's werelds toonaangevende experts op het terrein van geluk op het werk. Hij werkt voor grote organisaties als Lego, Ikea, Microsoft en HP. Als geen ander is Kjerulf in staat om de relatie te leggen tussen geluk op de werkvloer en een positief bedrijfsresultaat. Met sprekende voorbeelden en wetenschappelijk onderbouwde feiten wijst hij op dinsdag 14 maart de weg naar een hr-beleid dat echt iets kan toevoegen aan een onderneming. Gelukkige werknemers zijn creatiever, productiever en zorgen uiteindelijk voor tevreden en gelukkige klanten. Na afloop is er de workshop ‘Happiness@work in de praktijk’. De lezing wordt gehouden in het Engels.
  • Guido Weijers verzorgt op woensdag 15 maart op inspirerende wijze de masterclass Geluk 'The Pursuit of Happiness’. Hij volgde zelf masterclasses over geluk aan de Erasmus Universiteit, sprak op TEDx over 'The Pursuit of Happiness’ en deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk. Guido mag oprecht van geluk spreken. Dat doet hij dan ook! In een kleine twee uur komen tips en tricks voorbij die een weg vrijmaken naar maximaal geluk.
  • Ambassadeur van Geluk Leo Bormans neemt ons op donderdag 16 maart mee op zijn inspirerende zoektocht naar antwoorden op vragen als ‘Wat leert ons het meest recente onderzoek over het dagelijks geluk van mens en samenleving?’ en ‘Hoe kunnen wij ons eigen geluk en dat van anderen versterken?’ Deze lezing wordt gehouden in het Engels.

    Alle informatie, nieuws en activiteiten zijn te vinden op de speciale website: dutchhappinessweek.nl
     

Geluksplekken
In 2015 en 2016 zijn studenten van Fontys Hogeschool HRM en Psychologie samen met het Parktheater op zoek gegaan naar Geluksplekken in Eindhoven. Ze deden dat onder begeleiding van de Belgische geluksambassadeur en samensteller van het World Book of Happiness, Leo Bormans. De studenten gingen een aantal Eindhovense wijken in om te ontdekken waar Eindhovenaren gelukkig zijn en richten een aantal van die plekken zo in dat die ook bij kunnen dragen aan het geluk van anderen. In 2015 werden de eerste elf Gelukplekken van Eindhoven onthuld en in mei 2016 werden deze aangevuld met 14 nieuwe plekken. Op de 25 geluksplekken die Eindhoven nu rijk is vindt u tips en opdrachten die bijdragen aan een gelukkiger leven. Lees hier meer over de Geluksplekken.

 

Dutch Happiness Week
is een initiatief van Parktheater Eindhoven en Fontys en wordt georganiseerd door de Stichting Geluk Eindhoven i.s.m. Natlab, Van Abbemuseum, Muziekgebouw Eindhoven, PopEi, geluksplekken, Erasmus Universiteit Rotterdam, de Bibliotheek Eindhoven en Driessen HRM.