Geluk voor Eindhoven

Leo Bormans
Guido Weijers Masterclass Geluk

Paul Witteman buigt zich over geluk
Paul Witteman buigt zich over de vraag hoe we een beetje gelukkiger kunnen worden. Hij laat zich bijpraten door mensen die daar een suggestie toe doen en gaat die suggesties kritisch tegen het licht houden. Tijdens de eerste aflevering zal de Belgische geluksambassadeur Leo Bormans Paul Witteman kennis laten maken met  het effect van positieve interventies.
Vanaf zaterdag 25 november om 21.10 uur op NPO 2

Eerste voorstelling Geluksweek 2017 bekend

Guido Weijers met zijn Masterclass Geluk 'The Pursuit of Happiness' op 15 maart 2017 in het Parktheater
Meer info/kaartverkoop

Week ‘Geluk voor Eindhoven’
20 maart is door de VN uitgeroepen tot de Internationale Dag van het Geluk. In 2015 startten Parktheater Eindhoven en Fontys Hogescholen met het initiatief Geluk voor Eindhoven: een week vol culturele en educatieve activiteiten rondom het thema ‘geluk’. Op 21 maart 2016 werd het startschot gegeven voor de tweede editie van Geluk voor Eindhoven. Nieuwe partners haakten aan zoals Muziekgebouw Eindhoven, Natlab en Van Abbemuseum. Het programma werd veelzijdiger met lezingen, kunst, films, workshops en theater. Klik hier voor een verslag van het programma van 2016.
Nu zijn de voorbereidingen voor de 3e geluksweek al in volle gang. Noteer alvast in uw agenda: 13 tot en met 17 maart 2017!

Geluksplekken
In 2015 en 2016 zijn studenten van Fontys Hogeschool HRM en Psychologie samen met het Parktheater op zoek gegaan naar Geluksplekken in Eindhoven. Ze deden dat onder begeleiding van de Belgische geluksambassadeur en samensteller van het World Book of Happiness, Leo Bormans. De studenten gingen een aantal Eindhovense wijken in om te ontdekken waar Eindhovenaren gelukkig zijn en richten een aantal van die plekken zo in dat die ook bij kunnen dragen aan het geluk van anderen. In 2015 werden de eerste elf Gelukplekken van Eindhoven onthuld en in mei 2016 werden deze aangevuld met 14 nieuwe plekken. Op de 25 geluksplekken die Eindhoven nu rijk is vindt u tips en opdrachten die bijdragen aan een gelukkiger leven. Lees hier meer over de Geluksplekken.